Menu
RSS
A+ A A-

АМБИЦИЈЕ КРАЈ БОСУТА

У МЕСНОЈ УПРАВИ ВИШЊИЋЕВО БИЋЕ ОСТВАРЕН НИЗ ЗНАЧАЈНИХ ПРОЈЕКАТАpetrovic.jpgИзградњом и реконструкцијом најважнијих комуналних  објеката у селу, Вишњићево ће се сврстати у најуређеније Месне управе у нашој општиниКрај прошле и почетак Нове године у Месној управи Вишњићево обележен је низом активности, пре свега, на остварењу пројеката који су започети у току прошле године. Истовремено, план за текућу годину такође обилује бројним пројектима који ће након изградње умногоме изменити лик села на Босуту. Решавање бројних проблема у комуналној сфери био је приоритет.

Тако су у току прошле године захваљујући средствима из Покрајине у износу од пет милиона динара, започели радови на копању три артерска бунара који ће након тога бити прикључени на локални водовод чиме ће питање водоснабдевања у Вишњићеву бити решено за дужи период.


Према речима председника Месне управе Ђорђа Петровића велика пажња посвећена је и одржавању и реконструкцији најважнијих комуналних објеката у селу.


У току прошле године успели смо како сопственим снагама тако и уз помоћ општине Шид и покрајинских и републичких институција, да изведемо све планиране радове. Највећу пажњу смо посветили уређењу и одржавању комуналних објеката у селу. Изградњом артерских бунара решићемо питање квалитетног водоснабдевања. Такође смо велика средства усмерили и на изградњу путне мреже како у селу тако и у сеоском атару. Ту нам остаје да у току ове године урадимо додатне послове односно да реконструишемо путну мрежу у селу чиме ћемо омогућити бољи саобраћај како у правцу Шида и аутопута Београд - Загреб, тако и у правцу Сремске Митровице и граничног прелаза код Сремске Раче - истиче Петровић, који је заједно са својим сарадницима и уз помоћ Покрајинског Извршног већа успео да обезбеди средства за изградњу капеле на Православном гробљу у Вишњићеву, као и средства за реконструкцију каналске мреже у сеоском атару.

Поред решавања комуналне инфраструктуре у селу, велика пажња је посвећена и раду и деловању друштвених организација у селу. Месна управа одваја годишње значајна средства за рад Кајакашког клуба Филип Вишњић, ФК Хајдук, КУД Филип Вишњић као и за друге организације и друштва која делују у овој Месној управи. Велику помоћ Месна управа је пружила и Православној цркви Св. Никола у Вишњићеву за чега је из буџета Месне управе издвојено око милион динара.

ЗАХВАЛНОСТ
Оно што је посебно обрадовало све становнике Вишњићева су донације које је ово село добило крајем прошле године. Ради се о донацијама Градског саобраћајног предузећа Нови Сад које је донирало селу Вишњићеву путнички аутобус марке волво са 25 седишта који ће убудуће служити за превоз свих друштвених и спортских организација из Вишњићева на бројна такмичења, манифестације, излете и др. Председник Петровић изражава овим путем велику захвалност некадашњем мештанину Вишњићева Ђорђу Ветехи чијом заслугом је аутобус ГСП Нови Сад предат на употребу месној управи Вишњићево као и председнику општине Шид Мити Аврамову који је обезбедио средства за регистрацију аутобуса.


Истовремено захваљујући Покрајинском секретаријату за локалну самоуправу Кајакашки клуб  Филип Вишњић је добио комби марке мерцедес који ће убудуће кајакашима са Босута служити за одласке на бројна такмичења у земљи и иностранству.