ДОМАЋИ ХЛЕБ ИЗ ПАРНИХ ПЕЋИ

Већ три године у Илинцима ради пекара која мештане снабдева укусним производима. Власник СЗР "Лепињица" је Далибор Лепињица. Поред власника у пекари је запослено пет радника.

ТРИ ГОДИНЕ ПЕКАРЕ У ИЛИНЦИМА

pekara.jpgВећ три године у Илинцима ради пекара која мештане снабдева укусним производима. Власник СЗР "Лепињица" је Далибор Лепињица. Поред власника у пекари је запослено пет радника.

- Једина смо пекара у селу, али како хлеб стиже и  од других добављача и ми смо присиљени да идемо у друга села. Тако поред Илинаца, ми своје производе продајемо још у Беркасову, Бикићу, Соту и Шиду. Основну школу "Вук Караџић" из Адашеваца снабдевамо пецивом, а само за ОШ "Бранко Радичевић" месимо бурек. Дневно направимо 450 векни хлеба и 500 комада пецива. Од тога у Илинцима продамо око 200  векни - објашњава нам Далибор.

- Ускоро се селимо у нове просторије у Змај Јовиној на броју 3. Нова пекара ће се налазити на површини од 160 квадрата а у њеном склопу ће бити и продавница. Значајна средства улажемо у нове машине и модернизацију пекаре, па ћемо почети са производњом домаћег хлеба из парних пећи - каже на крају Далибор Лепињица.