НОВИ ИЗГЛЕД АМБУЛАНТЕ

Ових дана почели су радови на преуређењу амбуланте у Бингули, која се налази у згради Месне управе. вредност радова је око 70 хиљада динара.

БИНГУЛА

ambulanta.jpgОвих дана почели су радови на преуређењу амбуланте у Бингули, која се налази у згради Месне управе. вредност радова је око 70 хиљада динара.

Намера Месне управе је да се на овај начин побољшају услови у којима ће радити медицинско особље с циљем што квалитетније услуге пацијентима. У овој амбуланти већ петнаест година ради Мица Стојшић, медицинска сестра. Лекар долази уторком.

- Овом реконструкцијом амбуланте, од једне просторије добићемо две, једну за лекара и пацијента, а једну за медицинску сестру с тим што би, претпостављам, ту требао да се издвоји и мали ходник.

На овај начин постићи ће се да пацијент има приватност приликом посете лекару. Годишње овде прође између две и три хиљаде пацијената. Углавном су у питању срчана обољења, висок крвни притисак, шећерна болест, али све више је и малигних обољења, углавном на дебелом цреву.

Моја обавеза је пружање услуга терапијског лечења. Ови радови су заиста прави потез па сам захвална и председнику Месне управе Бингула, а и председнику општине Шид што су нашли начина да ову дугогодишњу потребу напокон решимо - са задовољством нам каже Мица Стојшић.