Menu
RSS
A+ A A-

ГОДИНА У ЗНАКУ ПОСЛА

ОТВОРЕНО ИЗ РАДА МЕСНЕ УПРАВЕ БЕРКАСОВОjovicic.jpg Председник Месне управе Беркасово Душан Јовичић прича за наше новине шта је све урађено и шта ће се још урадити у селу. Сасвим је сигурно да ће се доста посла завршити у овој години.


У Месној управи Беркасово протекле 2007. године доста је урађено по питању  изградње објеката у самом центру села поред Дома културе, а доста посла је остало да се доврши у текућој 2008. години. Према речима Душана Јовичића,  председника Месне управе, довршава се објекат који је намењен за смештај огрева за потребе Месне управе, забавишта, амбуланте... С обзиром да је на објекту направљена велика надстрешница, у плану је да се ту постави 4-5 пијачних столова односно тезги.


- Ми ту имамо доста простора који се може искористити за постављање одређених објеката као што је, рецимо, киоск за дневну штампу, берберница, посластичарница или бифе. Расписаћемо конкурс па ћемо видети колико ћемо реализовати овај план. Такође нам предстоји да ускоро решимо и питање осветљења овог простора - истиче Душан Јовичић.


Доста је урађено по питању уређења канала за одводњу атмосферске воде, а води се рачуна и о пољопривредницима како би са механизацијом ишли пошљунчаним путем иза плацева у делу Војвођанске улице, Фрушкогорске и Светог Саве, а такође се мисли и на пут од игралишта до млина иза кућа у Староградској и Војвођанској улици.

Очишћена је депонија према Светој Петки односно према граничном прелазу за Бапску, међутим, несавесни појединци су већ почели поново да бацају смеће. Ми имамо у плану где би направили легалну депонију смећа на површини од једног хектара, а да ли ће све бити како смо планирали, зависи од Републике односно њене сагласности - каже председник Јовичић, додајући да је у плану и насипање пољских путева шљунком.


Што се тиче канала за одводњу атмосферске воде, планира се уређење у улицама Шидска, Солунских добровољаца, Војвођанска и Староградска у дужини од око 1,5 километара. Према речима нашег саговорника и домаћина, Беркасово је у вечерњим сатима добро осветљено јавном расветом, а сваких шест месеци врши се замена сијалица. Такође, према могућностима помажу се финансијски цркве у селу. Сазнали смо да, као што је нажалост  случај и у другим селима наше општине, има празних кућа, њих 30-ак.


- У пролеће 2006. године са радом је престао наш клуб ФК "Сремац" па би желели да он поново почне са радом. Имамо стадион и добре услове само би требао да се нађе неко ко ће водити клуб, а у овом периоду није било заинтересованих - рече нам на крају Душан Јовичић.perencevic.jpg
БЕРКАСОВО ОЧИМА СТАТИСТИКЕ
Према речима матичара Љубомира Перенчевића,  по попису из 2002. године у Беркасову је било 1.262 становника у 503 домаћинства. Прошле године је 13 лица умрло у селу и још седам ван Беркасова, укупно 20. Рођено је шест беба и то три дечака и три девојчице.
- Имали смо 24 уписа у матичну евиденцију рођених јер се ради о уписима лица која су стекла држављанство Србије. Такође смо имали 13 уписа венчања и од тог броја је заиста било пет венчања, а остало су уписи због стицања држављанства - каже Љубомир Перенчевић и додаје да је са бирачким правом евидентирано 964 лица.