Menu
RSS
A+ A A-

ПО ВОДОВОД У НОВИ САД

ПРЕДСЕДНИК МЕСНЕ УПРАВЕ МОЛОВИН МИЛОРАД МИЛУТИНОВИЋ НАГОВЕШТАВА РЕШАВАЊЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА



molovin.jpgМоловин, Сот, Бикић До и Привина Глава треба да израде пројекат изградње водовода. Средства за решавање овог горућег проблема очекују се из Покрајине


Када говоримо о значајнијим инвестицијама у Моловину у прошлој години можемо, по речима председника Месне управе Милорада Милутиновић,  издвојити ограђивање гробља, што је коштало око 100 хиљада динара. Радови су обављени средствима Месне управе, али стубови су поклон из ПП "Ердевик".


- У центру села поставили смо рефлекторе који обасијавају цркву, то је уз промену сијалица коштало око 40 хиљада динара. За наше мало село са око 250 становника и то су значајни радови. Набавили смо љуљашку и клацкалицу, које смо наменили за паркић у селу. Намеравамо срушити једну стару кућу и поравнати простор који би претворили у парк, па да деца и у нашем селу имају лепо место за игру. Љуљашку и клацкалицу смо добили од Јавног предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште. Пре тога  треба да решимо имовинско-правне односе у вези поменуте куће - сазнајемо од Милорада Милутиновића.


- Планови за текућу годину су усмерени ка решавању веома важног животног питања. Неопходно је да направимо пројекат за водовод заједно са Месним управама Сот, Бикић До  и Привина Глава.  Имали смо заједнички састанак, па смо се договорили да направимо тај пројекат а да већа наших Месних управа донесу одговарајуће одлуке које ћемо спојити, па идемо у Нови Сад у Покрајинске структуре јер неких обећања да решимо ово питање већ имамо. Уз већ поменуто додао бих да намеравамо да средимо три улице у селу јер су, углавном, у блату а имамо само једну са тврдом подлогом. И овај подухват мислимо започети уз помоћ Покрајине - планови су Милорада Милутиновића.


Ако се подсетимо да у овом селу само пет запослених издваја средства за самодопринос, онда није тешко закључити да се помоћ за све радове мора тражити у општини Шид и даље.