Menu
RSS
A+ A A-

СЛЕДЕ НОВЕ АДАПТАЦИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК МЕСНЕ УПРАВЕ БАТРОВЦИ БРАНИВОЈ ВУЧКОВИЋ О ОНОМ ШТО ЈЕ УРАЂЕНО И ШТА ЋЕ СЕ ЈОШ УРАДИТИ У СЕЛУbatrovci.jpg

Након прошлогодишњег реновирања крова, неопходно је на згради месне управе поправити прозоре и врата. И путеви су даља брига у Батровцима


Подсећајући на активностима које су се одвијале у прошлој години у Батровцима, како каже председник Месне управе Бранивој Вучковић, обављене су поправке пута у Пинкијевој улици и у Улици ЈНА до Месне управе. То је коштало око 500 хиљада динара, а средства су обезбеђена из буџета општине Шид.


- Прошле године смо поправили кров на згради Месне управе (цреп, дрвена ограда, олуци) и за те радове је утрошено око 250 хиљада динара, опет општинских средстава.

Имали смо и радове на плажи поред Босута, довезли смо око сто кубика земље, насули обалу, поравнали терен и проширили тај простор, тако да је то сада место за купаче, али и за риболовце. Исто тако били смо ангажовани на крчењу шибља и жбуња око жичане ограде којом је омеђено месно гробље.

Од силног шибља та ограда се није ни видела. Поправили смо и око 200 метара атарског пута који излази на пут у правцу Шид - Вашица. Ту смо ископали канале. Било је још других активности као што су одржавање зелених површина у селу и око школе, помагали смо организацију Црвеног крста, у сарадњи са Центром за социјални рад помагали смо угроженим лицима... - о раду у прошлој години, прича председник Месне управе Батровци Бранивој Вучковић.


Планова у овој Месној управи има, а као што је нормално њихова реализација зависиће од обезбеђивања средстава. Бранивој Вучковић се нада да ће у овој години успети да настави даљу поправку зграде у којој се налази Месна управа. Неопходно је пре свега, обезбедити санитарне просторије, поправити прозоре и врата, а на крају средити и фасаду зграде. Следи даље сређивање путева, опет у Пинкијевој, на самом крају улице. Ту би требало око 200 метара пута потпуно пресвући асфалтом. Вучковић размишља и о прављењу наткривеног аутобуског стајалишта ако буде било новца.