ПРОСТОРИЈЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Окупљамо око 150 чланова, а од Месне управе смо добили просторије на коришћење у центру села. Имамо мали бифе, тек толико да се нешто заради, а у нашим просторијама улаз је омогућен свим посетиоцима. Клуб ради сваки дан у поподневним часовима, а ту се углавном играју карте, домине и шах.

РАЗУМЕВАЊЕ МЕСНЕ УПРАВЕ ГИБАРАЦ

У Гибарцу већ годинама делује Месна организација пензионера, на чијем челу је председник Ђорђе Шобот.

penzioner_gibarac.jpg- Окупљамо око 150 чланова, а од Месне управе смо добили просторије на коришћење у центру села. Имамо мали бифе, тек толико да се нешто заради, а у нашим просторијама улаз је омогућен свим посетиоцима. Клуб ради сваки дан у поподневним часовима, а ту се углавном играју карте, домине и шах.

Адаптирали смо просторије и набавили нешто инвентара, а сада смо и регистровани. Тешко је наћи особу која би радила у просторијама, јер су приходи мали. У сваком случају имамо простор за окупљање, понекад испечемо прасе и лепо се дружимо - каже наш саговорник, председник Шобот.

Сазнајемо да месна организација пензионера у Гибарцу обавља колективно животно осигурање преко ДДОР-а, с обзиром да они примају пензије из Републике Хрватске. Овим осигурањем остварују низ повластица.

- Ја, као председник ове организације, истичем добру сарадњу са Месном управом Гибарац, јер увек наилазимо на разумевање председника и његову помоћ. то се види и на овом примеру када смо добили просторије на бесплатно коришћење - истиче Шобот.