Menu
RSS
A+ A A-

БУНАРИ ДОБРЕ ВОЉЕ

У ЕРДЕВИКУ НОВЕ БУШОТИНЕ



erdevik2.jpg
Утврђено је да у Ердевику има доста квалитетне воде
. Већ је избушен бунар дубине 200 метара. Пројектом је предвиђено да се ископају и три бунара на дубини од 340 метара


У Ердевику је увек живо, има активности на свим странама. Тренутно се на месном гробљу обављају радови на постављању капије и сређивању платоа испред капеле. Започета је и изградња стазе на гробљу, а ових дана ће се извршити поправка ћуприје у Улици фрушкогорска која се наслања на Сремску, као и једне ћуприје у Улици краља Петра И, како би грађани могли несметано да долазе до својих парцела.



У оквиру бројних активности у Ердевику предвиђено је и проширење паркинг простора у центру, испред зграде Месне управе.


- Неопходно је проширити паркиралиште због велике концентрације возила у овом делу села, али и ради безбедности грађана. Паркиралиште ће бити од асфалта до ограде парка - каже Милутин Зец, председник Месне управе.




САДНИЦЕ ЗА ЛЕПШЕ СЕЛО
Месна управа Ердевик је у сарадњи са општином Шид и Министарством за шумарство и водопривреду обезбедила хиљаду садница тополе и врбе с којим ће се попунити сеоске парцеле и тако направити заштитни појас у складу са еколошким прописима. Врба је посађена на локалитету вашаришта, започета је садња тополе на парцели Месне управе која се налази на потезу Милин До, а онда следи засађивање на вашаришту и локалитету "Лазићева бара".


- Ове саднице смо набавили само ми, Кукујевци и Љуба. Такође, обезбедили смо хиљаду садница тополе за нови пут Ердевик - Кукујевци, само чекамо да нам надзорни орган новоизграђеног пута уради каналску мрежу како бисмо знали где да посадимо наведене саднице. Купили смо и 125 комада ружа које ћемо посадити уз пут у парку - о плановима уређења села упознао нас је председник Месне управе Милутин Зец.
erdevik_kapela.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

erdevik1.jpg

- Настојимо да радом побољшамо живот у селу у свим областима. Малу депонију смећа смо очистили, сада следи сређивање велике. Проблеме са водоснабдевањем треба ускоро да решимо. Већ је избушен бунар дубине 200 метара, капацитета 60 литара у минути. Убачене су цеви и филтери, у току је испирање тих цеви, следи узимање узорка за анализу квалитета воде. А наредних дана долази нам нова, већа, машина која ће наставити бушење три бунара према вашаришту, од чега је један артерски и два за воду у селу. По пројекту ови бунари ће се копати на дубини од 340 метара, локације су већ одређене. Пре 20-так година покушавано је на пет локација да се ископају бунари али без успеха - прича нам Милутин Зец, председник Месне управе.



- Захваљујући науци и техници доказано је да у Ердевику има доста воде и да је квалитетна, па ћемо на наше задовољство ускоро имати довољно квалитетне воде у селу. Након бушења бунара следи прикопчавање на сеоски водовод. Надам се да ће сви радови бити завршени у овој години. А по неким показатељима све упућује да ћемо имати и вишка воде коју ћемо усмерити према нашим првим комшијама - Бингули и Љуби. Бушењем бунара у центру села искористићемо прилику да остваримо давнашњу жељу мештана да ту поставимо чесму, а у њеном склопу и лепу фонтану, која ће још више украсити наше лепо село - задовољно каже Зец.



- Потписали смо уговор о почетку изградње канализације и уговор о реконструкцији јавне расвете. Средства очекујемо из Покрајинског секретаријата за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу. Радови би се од лета одвијали у етапама. По пројекту вредност радова за канализацију је преко 100 милиона динара, а за расвету око четири милиона - објашњава председник Месне управе.