ИШЧЕКИВАЊА У ПРИВИНОЈ ГЛАВИ

Само захваљујући средствима општине Шид понешто се уради у селу

stanojevic.jpgСредства општинског буџета била су једина којим се нешто могло урадити у Месној управи Привина Глава. Село са око 200 становника дефинитивно се може сврстати у ону групу са убедљиво већим бројем старачких домаћинстава. Захваљујући доласку десетак избеглих породица последњих година било је и деце, али, на жалост ово стање ће се битно променити, па је стога и упитан останак дечјег вртића.

Како сазнајемо од Миленка Станојевића, председника Месне управе Привина Глава, прошле године од значајнијих радова вредно је поменути малтерисање дома са задње стране и поправке са предње. Вредност радова је била око 150 хиљада динара. Такође, окречене су просторије Месне управе, школе и месне канцеларије.

- У прошлој години смо ископали део канала у селу а планирамо да ове године поправимо три излаза из села, односно три атарска пута. Нешто мало радова обавили смо на сеоској расвети, мењали смо сијалична грла и сијалице, као и сат у школи, а заменили смо и жицу од бандере до носача - каже Станојевић.

Месна управа Привина Глава обратила се покрајинским структурама за обезбеђивање средстава за неке планиране активности у овој години. Једна од значајнијих инвестиција би била намењена за израду пројекта за водоводну мрежу. То ће заједничким снагама уз Привину главу да учине Месне управе Моловин, Бикић До и Сот.

- Продали смо два плаца, па део средстава добија и Месна управа. Надам се да ћемо моћи да на гробљу направимо стазу дужине 80 метара, да средимо фасаду на дому и можда успемо обавити реконструкцију уличне расвете - излаже скромне планове председник Месне управе Привина Глава Миленко Станојевић.

У Привиној Глави стално расте број напуштених кућа које повремено посете наследници, а многе напросто пропадају. На нашој фотографији је кућа у којој већ 30 година, како каже председник Месне управе, нико не живи. То је само једна у подужем низу. Купаца уз ове куће нема, јер тешко се ико одлучује на живот у селу.