МЕСНА УПРАВА ГИБАРАЦ МЕЂУ НАЈАКТИВНИЈИМА У ОПШТИНИ

Радови који ће бити изведени ове године умногоме ће променити изглед овог места
st7_gibarac.jpg

Иако је у већини Месних управа на подручју наше општине урађено доста тога, посебно на решавању питања из области комуналне инфраструктуре, по општим оценама Месна управа Гибарац спада у сам врх по резултатима који су остварени у протеклом четворогодишњем периоду. У то су се могли уверити сви они који су имали прилике да обиђу ово место.

И у овом тренутку у Гибарцу се изводи низ значајних радова који ће умногоме решити низ проблема који су били присутни ранијих година. Тако су ових дана радници Срем-пута из Руме обавили радове на реконструкцији и обнови коловоза у улицама Иве Лоле Рибара, Десанке Максимовић, Цара Лазара и др Јована Рашковића на којима ће бити постављен асфалтни слој у укупној дужини од 1.100 метара. Ова инвестиција ће коштати око 3,4 милиона динара и једна је од већих на подручју општине када су у питању Месне управе.

Према речима Бошка Тешића, председника Месне управе Гибарац, човека који је заједно са својим сарадницима и мештанима Гибарца  учинио много тога, средства за ове намене биће обезбеђена из буџета Месне управе, као и из средстава општинског буџета која су намењена овом селу. Истовремено са овим радовима врши се адаптација бивше зграде ФК Синђелић (коју финансира Општинска управа у Шиду) у којој ће се након извршених радова убудуће налазити просторије Месне управе, ПТТ, месне амбуланте, матичарске службе, као и нове просторије ФК Синђелић.

Поред ових радова у Месној управи Гибарац теку и радови на изградњи цркве посвећене св. Илији и они се одвијају према плану. По речима председника Тешића до 2. августа ове године се очекује завршетак најважнијих радова на овој цркви која се налази у центру села. Након рушења постојеће зграде Месне управе на њеном месту биће урађен плато, а материјал са ње биће уступљен месном ловачком друштву за изградњу ловачког дома у Гибарцу.

st7_ulice.jpgНедавно је решен и проблем уличне расвете. Иако је ово питање у Гибарцу много боље решено него у већини места у општини Бошко Тешић наглашава да ће постављањем и заменом 20 сијаличних места у улицама Светог Саве и Карађорђевој, Гибарац у потпуности решити ово питање које је ранијих година представљало велики проблем мештанима овог села.
У Месној управи Гибарац ових дана наставиће се радови на изградњи каналске мреже. Биће то, уствари, наставак започетих радова у Фрушкогорској улици који су започели прошле године.

Поред тога настављени су радови на каналској мрежи и на делу улица Десанке Максимовић и Ловачке у дужини око 200 метара. Њиховим завршетком, између осталог, решиће се проблем атмосферске одводње која је ранијих година у Гибарцу била посебно изражена. Ипак, план о изградњи заобилазнице око Гибарца која би се пружала у јужном делу насеља свакако је највећи подухват који мештани овог села на челу са Већем месне управе планирају извести у најскорије време. У том послу очекују велику помоћ, како општине тако и покрајинских и републичких институција.

БОШКОВА ЖЕЉА
Оно што веома агилни председник Бошко Тешић истиче као неостварену жељу је реконструкција Дома културе у Гибарцу.
- Жеља ми је да се и овај посао уради што пре. Истина у оквиру наших средстава која нису велика, урадили смо одређене послове али новац за детаљну реконструкцију и обнову Дома културе потражићемо од покрајинског Фонда за капиталне инвестиције, као и од средстава НИП-а. Надамо се да ће нам изаћи у сусрет и да ће мештани Гибарца веома брзо добити леп и функционалан Дом културе чиме бисмо практично решили најважнија комунална и друга питања у нашем месту - каже Тешић који због свог даноноћног ангажовања ужива неподељено поверење мештана Гибарца.