Menu
RSS
A+ A A-

КУЛЕНИЈАДА У ЕРДЕВИКУ

ОД ОВЕ ГОДИНЕ

Након седам година одржавања у Сремској Митровици ова манифестација се "сели" у Ердевик


st8-9_erdevik.jpg

 

Седам година манифестација под називом "Сремска куленијада" одржавана је у Сремској Митровици. Ово привредно такмичење ће се од ове године одржавати у Ердевику захваљујући разговорима председника Месне управе Милутина Зеца са представницима Привредне коморе. Ово ће бити један од начина представљања могућности развоја овог села у шидској општини као потенцијалног туристичког места.

На "Сремској куленијади" која ће се одржати 1. јуна и чији је генерални покровитељ Привредна комора Срема, учешће су најавили кланичари и произвођачи из целе Србије.

- Уз помоћ и стручну сарадњу министарства, наравно и помоћи локалне самоуправе, Ердевик ће добити своје место у развоју. "Куленијада" ће се одржати у центру села, под шатором. Поред такмичара у прављењу производа од меса, ту ће бити и изложбени простор резервисан за винаре, пчеларе и све друге заинтересоване излагаче. Припремићемо и богат културно-уметнички програм и спортска такмичења. Како је првог у месецу у Ердевику вашар, очекујемо да ће и тог 1. јуна то допринети масовној посећености "Куленијаде". По завршетку такмичарског дела (узорке ће оцењивати доктори са технолошких факултета) и уручивања признања следи забава, па овом приликом позивам грађане да се укључе у ову манифестацију, јер ћемо и овај догађај, као и све до сада успешно организовати - позива председник Месне управе Милутин Зец.