ДОМ КУЛТУРЕ У ПРВОМ ПЛАНУ

Иако спада у ред већих Месних управа на подручју општине Шид, Вашица је протеклих година имала изражен низ значајних проблема посебно око комуналног уређења села. Зато је председник Већа месне управе у овом селу Воја Кулачанин  заједно са својим сарадницима кренуо у решавање највиталнијих питања.

ИАКО НЕ РАСПОЛАЖУ ВЕЛИКИМ НОВЧАНИМ СРЕДСТВИМА, У МЕСНОЈ УПРАВИ ВАШИЦА УРАЂЕНО ДОСТА ТОГА

У вашици очекују и средства од Покрајине и Републике

vasica_centar.jpgИако спада у ред већих Месних управа на подручју општине Шид, Вашица је протеклих година имала изражен низ значајних проблема посебно око комуналног уређења села. Зато је председник Већа месне управе у овом селу Воја Кулачанин  заједно са својим сарадницима кренуо у решавање највиталнијих питања. то се данас може најбоље видети јер су радови који су у међувремену изведени сврстали ово место међу уређеније у општини.

У сарадњи са Месном управом Илинци санирано је сточно гробље које користе мештани оба села а месна депонија у Вршици, која је раније представљала велики проблем, уз помоћ ЈКП Стандард из Шида уређена је иако ће и у наредном периоду на њој бити изведени одређени радови како би коначно била у правој функцији. Оно што у месној управи посебно истичу то је решавање проблема везаних за каналску мрежу у сеоском атару. Наиме, ово село има једну од најразуђенијих и највећих каналских мрежа у општини која је годинама  била запуштена и представљала велики проблем пољопривредницима из овог места. Зато је у протеклих неколико година на овом плану урађено доста тога.

У сарадњи са Водопривредним предузећем Шидина изведени су радови на потесима Лопадин и Кабларовац у дужини од 20 километара а ових дана биће окончани и радови на потесу Ајмаш, у дужини од 15 километара. Након тога следе радови на потесу Крушик, чиме ће каналска мрежа у атару овог села бити доведена у функционално стању.

vasica_kapela.jpg

 Један од великих проблема које је затекла Месна управа у Вашици било је и питање уличне расвете, као и велики дуг према Електровојводини. ти проблеми су решени у протеклом периоду и сада су све улице у Вашици у вечерњим сатима прописно осветљене. Иако су урадили доста на реконструкцији пуне мреже у селу, у Месној управи наглашавају да ће и ове године значајна средства из месног буџета, као и из средстава која им следе из општинског буџета, усмерити  у ове намене. Оно на шта су посебно поносни у Месној управи Вашица је изградња нове капеле на Православном гробљу.

Воја Кулачанин истиче да је она урађена у рекордном времену уз свестрану помоћ самих мештана, али и других донатора којима се Кулачанин и овом приликом најискрениј захвљује. Ових дана изведени су радови и на постављању нове ограде око Православног гробља, у дужини од 500 метара.

vasica_predsednik.jpg

 У  Месној управи Вашица са посебним интересовањем очекују одлуку Фонда за капиталне инвестиције Војводине јер се нађу да ће пројекат изградње новог Дома културе у овом месту бити уврштен међу оне који ће се финансирати из средства овог Фонда. Према речима Воје Кулачанина сва пројектна документација је припремљена а Месна управа и општина Шид су спремни да издвоје око 30 посто средстава за изградњу Дома културе у Вашици која је једина Месна управа у општини која нема овакав објекат.

Здравствена амбуланта у Вашици је једна од најфункционалнијих у општини а др. Јелена Јанчић  заједно са својим сарадницима, поред пружања основне здравствене заштите, у последње време врши и систематске лекарске прегледе, како деце школског и предшколског узраста тако и осталих становника Вршице.