ПУТНА МРЕЖА

Месне управе Гибарац и Бачинци по општим оценама али и по резултатима, које су остварили у протеклом периоду, спадају међу оне које су највише урадиле на побољшању стања у путној мрежи у сеоским улицама.

ГИБАРАЦ И БАЧИНЦИ

st6_putari.jpg Месне управе Гибарац и Бачинци по општим оценама али и по резултатима, које су остварили у протеклом периоду, спадају међу оне које су највише урадиле на побољшању стања у путној мрежи у сеоским улицама.

У протекле три године бројне улице у овим местима су пресвучене новим слојем асфалта, што је обрадовало многе становнике, којима су веома лоши путеви представљали дугогодишњи проблем.

Бошко Тешић (Гибарац) и Немања Видић (Бачинци), истичу да је одлука да се уређењу путне мреже да приоритет, наишла је на опште одобравање мештана ова два села. Инвестиције које су урађене у протеклом периоду биле су највеће ставке у њиховим месним буџетима. Али, они не жале због тога, напротив. Веома су поносни на урађени посао.

Бошко Тешић каже да му је жеља да заврши обилазницу око Гибарца, која би се протезала јужном страном овог села паралелно са регионалним путем Р-103, чиме би решио највеће проблеме у саобраћају у овом селу, док је жеља Немање Видића да у догледно време изгради пут Бачинци - Привина Глава, на коме су у протеклом периоду извршени припремни радови. Ипак, ова инвестиција ће морати да сачека помоћ Покрајине и Републике, јер се ради о неколико километара пута, који ће знатно скратити раздаљину између Бачинаца и најзападнијег фрушкогорског манастира.

Изузетно квалитетне радове на путној мрежи у ова два села извело је предузеће Срем пут из Руме, а један од руководилаца у овој реномираној фирми, Горан Бранковић истиче да ће завршетком планираних послова ова два места бити међу најбољима у Срему, када је у питању путна мрежа у сеоским улицама.