Menu
RSS
A+ A A-

ПОМОЋ СЕСТРЕ БОЖАНЕ

АМБУЛАНТА У БАТРОВЦИМА


st13_sestra_bozana.jpg

Посао медицинске сестре у Батровцима већ 14 година обавља Божана Сарић. Њени први радни дани били су у просторијама садашње Месне управе, а од 1996. амбуланта се налази у центру села у згради Дома културе.


- Лекар у амбуланту долази уторком, понекад и неким другим даном додатно. По позиву овде долазе и лекари Хитне помоћи. У дане кад долази лекар пацијената је 20-25, а другим данима зависи од одређене терапије. Углавном су то пацијенти који примају ињекције, али долазим да им измерим шећер и крвни притисак. Нисам бабица, али надгледам и рођене бебе и помажем мајкама - прича нам сестра Божана.


- Прошле године смо у сарадњи са Домом здравља Шид окречили просторије - каже председник Месне управе Бранивој Вучковић.
Амбуланта у Батровцима углавном има потребна средства за рад а, како сазнајемо, томе у многоме може да се захвали др Бори Миоковићу, хирургу који живи у Немачкој. У време рата помагао је и Дом здравља у Шиду, а често вредним поклоном обрадује и запослене као и ученике у сеоској школи.