ЗАПУШТЕНО СЕЛО

Нови председник Месне управе Ердевик оцењује да је затечено запуштено село са дуговима према добављачима. Први задата је решавање дугова. Почели радови на уређењу путева

ЕРДЕВИК

Нови председник Месне управе Ердевик оцењује да је затечено запуштено село са дуговима према добављачима. Први задата је решавање дугова. Почели радови на уређењу путева
masic-erdevik.jpg

Зоран Машић, грађевински техничар, радио је три и по године у "Градитељу" а онда 20 година био је приватни предузетник. Од недавно он је на челу МУ Ердевик. Интересовали су нас његови први утисци.

- Прво што смо по доласку уочили је велики дуг према добављачима и извођачима и наш задатак је да регулишемо те дугове. Затекли смо запуштено село (гробље, депоније смећа и сточно гробље). У протеклих месец дана успели смо да санирамо депонију смећа, организовали смо одвоз угинуле стоке, смећа, да средимо гробље и очистимо село. Нисмо имали већих инвестиција али управо ових дана почели смо радове на сређивању путева у селу. Намеравамо да асфалтом пресвучемо део Шидске улице и завршимо пресвлачење Војвођанске, Обавићемо и крпљење три улице. Тренутно акценат стављамо на 13. манифестацију "У сусрет Преображењу" која почиње 8. августа котличијадом - рекао нам је председник Машић.

На терену смо затекли заменика директора Јавног предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште Душана Ритана и Драгицу Милић.

masic-erdevik-teren.jpg

 

- Вредност предвиђених радова износи око 3 милиона динара. Асфалтом ћемо пресвући 45 метара улице Миланке Бранковић, припремити за асфалтирање део Фрушкогорске, затим 50 метара Живојина Мишића а 50 метара Карађорђеве ћемо насути, као и један сокак у селу. Средства су обезбеђена из дела општинског буџета намењеног за редовно одржавање путева - сазнајемо од Драгице Милић.