ЕРДЕВИК

Нови председник Месне управе Ердевик оцењује да је затечено запуштено село са дуговима према добављачима. Први задата је решавање дугова. Почели радови на уређењу путева
masic-erdevik.jpg

Зоран Машић, грађевински техничар, радио је три и по године у "Градитељу" а онда 20 година био је приватни предузетник. Од недавно он је на челу МУ Ердевик. Интересовали су нас његови први утисци.

- Прво што смо по доласку уочили је велики дуг према добављачима и извођачима и наш задатак је да регулишемо те дугове. Затекли смо запуштено село (гробље, депоније смећа и сточно гробље). У протеклих месец дана успели смо да санирамо депонију смећа, организовали смо одвоз угинуле стоке, смећа, да средимо гробље и очистимо село. Нисмо имали већих инвестиција али управо ових дана почели смо радове на сређивању путева у селу. Намеравамо да асфалтом пресвучемо део Шидске улице и завршимо пресвлачење Војвођанске, Обавићемо и крпљење три улице. Тренутно акценат стављамо на 13. манифестацију "У сусрет Преображењу" која почиње 8. августа котличијадом - рекао нам је председник Машић.

На терену смо затекли заменика директора Јавног предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште Душана Ритана и Драгицу Милић.

masic-erdevik-teren.jpg

 

- Вредност предвиђених радова износи око 3 милиона динара. Асфалтом ћемо пресвући 45 метара улице Миланке Бранковић, припремити за асфалтирање део Фрушкогорске, затим 50 метара Живојина Мишића а 50 метара Карађорђеве ћемо насути, као и један сокак у селу. Средства су обезбеђена из дела општинског буџета намењеног за редовно одржавање путева - сазнајемо од Драгице Милић.