Menu
RSS
A+ A A-

НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ КАНАЛИЗАЦИЈА

КУКУЈЕВЦИ


Пре свега треба изнаћи могућности за канализациону мрежу, а тек онда планирати асфалтирање путева, тврди нови председник Месне управе Кукујевци

Мирослав Стојчевић, са петнаестогодишњим стажом комерцијалисте, од недавно је на челу Месне управе Кукујевци. О раду претходника каже:

miroslav-stojcevic.jpg Најгоре је рећи за оне који су били пре да нису ништа радили, а ми ћемо као учинити пуно тога. Сви су радили оно што су у том моменту могли, а увек се може расправљати о томе да ли се могло учинити нешто више. По доласку на ово место затекли смо неке рачуне, али све обавезе су већ измирене. Мене је пре свега интересовало са чиме можемо рачунати када су средства у питању. Од самодоприноса усвојеног 2005. месечно се убире око 150 хиљада динара што се утроши за текуће одржавање и инфраструктуру (уређење центра, гробља, школског дворишта и део за помоћ организацијама у селу - каже Стојчевић.

- Ово је искључиво пољопривредни крај па су нам приоритети из те области. Неопходно је обавити уређење атарских путева. Направљен је ситуациони план и на пролеће ћемо радити тај део посла. Тренутно уређујемо гробље. Да би нова капела била у функцији обављамо припреме за набавку инвентара који недостаје. Када се буде завршавао пут Ердевик - Кукујевци намеравамо да једну малу улицу спојимо са гробљем. Истовремено смо ангажовани на уређењу католичког гробља које се надовезује на православно и које је било запуштено.

Договорили смо се са Активом жена да изврше регистрацију Удружења, да би имале свој рачун како би самостално деловале. Јер, сви који афирмишу наше село заслужују да им се помогне у раду. У селу добро сарађујемо а као занимљивост поменућу да смо у Кукујевце дошли из 125 места у Хрватској. За ових 15 година како смо ту направљено је 170 кућа (усељених) а у току је градња још 25. Село има око 2.500 становника. Сваке године овде се роди један разред (преко 20 беба). Ово је сигурно податак који гарантује добру перспективу чиме се не може похвалити ни једно село шидске општине. Ми имамо преко 50 становника који поседују или су непосредно пред стицање факултетске дипломе - са задовољством говори Стојчевић.

Највећи проблем у селу је нерешена канализациона мрежа. Стога би у наредној години требало урадити пројекат за канализацију а тек онда на ред долази асфалтирање путева и сличне активности. Такође, атмосферска одводња је оно са чиме се муче становници Кукујеваца. Два одводна канала у селу нису чишћена па ће се већ ове јесени прионути овом задатку. Жеља је да се пронађу инвеститори који би у индустријској зони на површини од 6,5 јутара изградили неки погони у којим би се запослили становници овог села.