ВИШЊИЋЕВО

Новоизабрани председник месне управе у овом селу Радован Георгијевић истиче да ће ове јесени место на Босуту добити нов изглед

visnjicevo-centar.jpg

Ни велике летње врућине ни сезона годишњих одмора нису били препрека да новоизабрана месна управа Вишњићево на челу са председником Радованом Георгијевићем изведу у претходна два месеца низ значајних радова на комуналном уређењу села на Босуту. Најпре је извршена санација и обнова атарских путева у рејонима Ограде, Вилетинци, и мали и велики Липовац, а ових дана приводе се крају радови на оспособљавању атарског пута према рејону Чипановци. Укупна дужина ових путева ће износити преко 13 км.

Према речима Радована Георгијевића, председника месне управе Вишњићево, ових дана завршена је прва фаза у изградњи пијаце у овом селу која ће се налазити у центру Вишњићева. Простор на коме се налазе пијачне тезге (које је такође обезбедила месна управа) је избетониран тако да ће мештани Вишњићева убудуће имати један од најлепших и најуређенијих пијачних простора у општини.

"Једна од највећих инвестиција у току ове године ће бити реконструкција и обнова путне мреже у селу. Ових дана почели смо са радовима на постављању новог асфалтног слоја у Босутској улици, а паралелно са тим извршићемо и радове на санацији путева и у осталим улицама у селу. У договору са представницима месне заједнице из суседног села Босут као и представницима општине Сремска Митровица договорили смо се да заједничким снагама извршимо поправку на локалном путу Вишњићево - Босут који је у последње време због великог саобраћаја претрпео бројна оштећења. Планирамо и да потпуно преуредимо парк у центру села и поставимо нове клупе, нове засаде дрвећа и ново осветљење", истиче амбициозни председник месне управе у Вишњићеву Радован Георгијевић.

Поред ових послова, а у сарадњи са становницима насеља Дубрава ових дана је завршена изградња пешачке стазе у дужини од око 600 метара. Поред завршних радова на новоизграђеној капели на месном гробљу у Вишњићеву која је посвећена Св. Георгију, ове јесени уследиће и уређење словачког гробља у Вишњићеву.

radovan-georgijevic.jpgОно на шта су посебно поносни у овом месту је и традиционални Сабор Филипа Вишњића који ће се одржати и ове године у другој половини септембра у селу које носи његово име. "Чинимо све да и овогодишња манифестација прође у најбољем реду. У сарадњи са Културно-образовним центром у Шиду спремно ћемо дочекати све овогодишње учеснике Сабора. Планирамо да овогодишње свечаности трају три дана и очекујемо да ће на Сабору посвећеном лику и делу једног од највећих српских народних песника и трибуна присуствовати велики број јавних и културних радника из целе Србије", истиче Георгијевић.

Велику пажњу у Вишњићеву поклањају и раду друштвених и спортских организација у селу. "Ових дана завршили смо радове на уређењу простора око кајакашког дома и кајакашке стазе на реци Босут на којој ће се одржати првенства Србије и Војводине у мини кајаку. Такође смо обезбедили и Фудбалском клубу Хајдук средства и превоз за такмичење у Сремској фудбалској лиги", наглашава Радован Георгијевић, председник месне управе Вишњићево.