ЈАМЕНА НИЈЕ ОСТАЛА ЗАБОРАВЉЕНА

Иако су годинама на неки начин били у "другом" плану мештани Јамене имају разлога да ову годину оцене као једну од оних у којој је највише урађено у овом селу на комуналној инфраструктури.

ЗИМА НА ПРАГУ-КОМУНАЛНИ РАДОВИ У ТОКУ

У најјужнијој месној управи у шидској општини урађени значајни комунални радови, а и у наредном периоду се очекује завршетак неколико пројеката

mira-milovanovic.jpgИако су годинама на неки начин били у "другом" плану мештани Јамене имају разлога да ову годину оцене као једну од оних у којој је највише урађено у овом селу на комуналној инфраструктури. Иако имају оправдане примедбе на квалитет изведених радова на асфалтирању улица у овом месту посебно у улицама Војвођанска и Новосадска, надлежни у Месној управи очекују да ће извођач радова уважити њихове примедбе и отклонити недостатке на путној мрежи у селу који су постали све видљивији. Тренутно је најактуелнији посао на уређењу месног гробља у Јамени.

Према речима Мире Миловановић, председника месне управе "Јамена", након што је покрајински секретаријат обезбедио 800 хиљада динара, а општина Шид 300 хиљада динара, очекује се да ће ових дана бити завршено постављање комплетне ограде око месног гробља у Јамени као и изградња стаза кроз гробље.

Исто тако из сопствених средстава, Месна управа ће изградити стазе за инвалиде на прилазу месној амбуланти тако да ће и лица са инвалидитетом убудуће без сметњи моћи да користе услуге лекара и стоматолога. Налаз надлежних инспекцијских органа условио је да ће Месна управа у Јамени веома брзо прићи реконструкцији и обнови просторија локалног водовода чиме ће се побољшати сигурност у снабдевању водом становника овог места.

centar-jamene.jpgПроблем који се појавио у последње време у Јамени везан је за становнике овог села крај Саве који свиње држе у околним шумама. Наиме Воде Војводине и надлежно Шумско газдинство у Сремској Митровици наложили су власницима свиња да их уклоне са постојећих локација јер су у последње време евидентирали значајна оштећења насипа у околини шума које наносе свиње. С обзиром да се овим видом пољоопривреде бави велики број становника Јамене, из Месне управе је потекла иницијатива да се обрате председнику општине Шид Миленку Дабићу који је у разговору са надлежним водопривредним организацијама и шумским управама успео да обезбеди једно одељење у шумама око Јамене где ће убудуће становници овог села несметано моћи да држе своје свиње.

Да поред комуналних активности поклањају пажњу и другим областима живота и рада у Месној управи Јамена говори и податак да се планира и постављање спортске опреме и спортских реквизита на постојећим теренима за мале спортове. Такође је вредно истаћи да је Месна управа Јамена добила признање од Општинског одбора СУБНОР-а Шид за свеукупан рад на неговању и очувању традиција НОБ-а као и бриге око споменика палим борцима и жртвама фашистичког терора у овом месту.