АКТИВНОСТИ У СЕЛУ

Захваљујући заједничком акцијом општине Шид, која је финансирала радове, а мештани Илинаца учествовали у раду, те уз помоћ механизације ЈП "Водовод" у овом селу је прошле године урађено 700 метара тротоара, сређено је сеоско гробље које је и проширено за 29 ари. Санирано је сточно гробље, које корис

Илинци
ilinci.jpg

Захваљујући заједничком акцијом општине Шид, која је финансирала радове, а мештани Илинаца учествовали у раду, те уз помоћ механизације ЈП "Водовод" у овом селу је прошле године урађено 700 метара тротоара, сређено је сеоско гробље које је и проширено за 29 ари. Санирано је сточно гробље, које користе и становници Вашице.

- Старе јаме су затрпане и ископане нове. Намеравамо да ту посадимо око 250 стабала тополе јер смо то уговорили са Шумаријом Моровић. Од "Ратара" из Кукујеваца добили смо 100 метара кубних ризле што смо посули по сеоским путевима за извоз репе. У центру села смо бетонирали степениште, што смо учинили уз властита средства месне управе и радну акцију мештана. Нова врата на згради месне управе смо уградили, а донатор је био Сима Марковић из пољопривредне задруге "Бразда". Добили смо и нову дигиталну централу која је проширена за 54 броја, па уз постојећих 162, то је солидан капацитет. Али, сад имамо нови проблем, треба проширити кабловску мрежу за нове бројеве и брзи интернет. Између осталог, средили смо и зграду фудбалског клуба, а остало нам је још од прошлогодишњих обавеза да заненимо уличну расвету. Како у селу имамо неколико самаца, у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом обезбедили смо им неопходну помоћ - детаљно нас је о раду информисао председник Ђурић.

Уз све наведено Ђурић је желео да истакнемо активност Већа месне управе које уз њега чине Далибор Лепињица, Мићо Симић, Синиша Сремац и Здравка Барјактаревић.

- За понос нашем селу је што је на предлог Већа МУ Илинци Драгица Неговановић добила Шестодецембарску награду за поштен, исцрпан и дугогодишњи рад у уговорној пошти и као матичар, желео је да то нагласи Ђурић.