Menu
RSS
A+ A A-

НАЈБОЉИ!

А ОВОГОДИШЊИМ ПРЕОБРАЖЕЊСКИМ СВЕЧАНОСТИМА У ЕРДЕВИКУ ОДРЖАН НИЗ ЗАНИМЉИВИХ СВЕЧАНОСТИkotlic.jpgБогат садржај овогодишњих Преображењских свечаности које сваке године организује Месна управа Ердевик, обогаћене су бројним такмичењима која су одржана на спортским теренима у једном од најлепших села у Војводини.


Поред такмичара из Шида, Ердевика и осталих места у општини као и суседних села, на овогодишњим Преображењским свечаностима наступиле су екипе и појединци из Београда, Бања Луке, Новог Сада, Сремске Митровице, Дворова и других места.


Прва такмичења одржана су у справљању паприкаша и рибље чорбе. Најбољи паприкаш по оцени жирија справио је Јован Рупар из Ердевика, други је Срђан Бајић, такође из Ердевика, док је треће место припало екипи Удружења виноградара, винара и воћара такође из Ердевика. Најбољи у справљању рибље чорбе био је Андреј Бекић из Сремске Митровице, док је друго место освојио Михаел Хрубик из Ердевика.


У гађању глинених колубова у екипној конкуренцији најбољи су били стрелци из Футога, друго место је освојила екипа из Дворова док је треће место заузела екипа из Дивоша. У појединачној конкуренцији најуспешнији је био Немања Ђапо из Новог Сада, други је Рајо Кнежевић из Балатуна, док је треће место освојио Стева Дабић из Кузмина.


Најбољи на шицари био је Саша Стојшић из Ривице, други је Борислав Куљански из Адашеваца, док је треће место освојио Јован Ћирић из Ривице. 

Велико интересовање је владало у такмичењу боћара где је и учествовао највећи број такмичара. У екипној конкуренцији прво место освојила је екипа Ердевик 2, други су били боћари из Шимановаца, док је треће место освојила екипа Ласта из Београда. У прецизном избијању прва је екипа Лста из Београда, друга је екипа Ердевик 2 док је треће место освојила екипа из Шимановаца.


Такмичење у стрељаштву завршио је успехом екипе СД Ердевик која је освојила прво место испред екипе Извиђача Лазар Бибић из Шида. Појединачно победник је Миленко Стјепанчевић из Шида док су друго и треће место освојили Далибор Штрок и Лазар Божић из Ердевика.


Одбојкашице из Кукујеваца освојиле су прво место испред екипа Ердевика и Бикић Дола док су у такмичењу пензионера у шаху и пикаду прва места освојиле екипе Шида испред домаћина из Ердевика.

ЗАХВАЛНОСТ БОЋАРИМА
Председник месне управе Ердевик Милутин Зец изразио је захвалност свима који су ове године помогли или учествовали у организацији Преображењских свечаности. Ипак посебну захвалност изразио је према члану Боћарског клуба Фрушка Гора у Ердевику Момчилу Бјелићу који је понео велики терет у организацији како боћарских тако и других такмичења.