ОПШТИНА ШИД ПРИОРИТЕТ

Радна посета покрајинског секретара за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина шидској општини била је прилика да се у разговору са челницима локалне самоуправе упозна са ни мало завидном ситуацијом у најзападнијој Србији.

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА РАД И ЗАПОШЉАВАЊЕ ПОСЕТИО ШИД

Мирослав Васин најавио низ пројеката и обећао значајну помоћ једној од најнеразвијенијих општина у Војводини
pokrajinski-sekretar.jpg

Радна посета покрајинског секретара за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина шидској општини била је прилика да се у разговору са челницима локалне самоуправе упозна са ни мало завидном ситуацијом у најзападнијој Србији.

- "Није случајно што је један од мојих првих радних посета након конституисања новог састава Извршног већа АП Војводине управо Вашој средини. Добро сам упознат са стањем у шидској општини и проблемима са којима је она суочена. Желим најпре да честитам новој коалиционој власти у општини и да их уверим да како ИВ АП Војводина тако и секретаријат на чијем сам челу пружити максималну помоћ", истакао је Васин.

То ће се по његовим речима остварити реализацијом низа пројеката које припремају секретаријат за рад али и Национална служба за запошљавање. Интерес незапослених постоји као и жеља да се кроз додатну обуку оспособе за нова занимања. Ми ћемо им у томе пружити максималну подршку и помоћ кроз низ пројеката чија реализација почиње у септембру месецу - нагласио је Васин. У том смислу припремљени су програми за обуку жена и самохраних мајки као и инвалидних лица на чему ће посебно бити стављен акценат.

- "Жеља нам је да смањимо стопу незапослености а да истовремено подстакнемо и предузетнички дух како би се знатно смањио број незапослених у Вашој општини. Добро сам упознат са бројем и структуром незапослених лица у Вашој општини која је слична као и у већини општина у Војводини. Недавно завршени курс и оспособљавање 33 жене у вашој средини говори да се заједничком сарадњом са Филијалом НСЗ и Средењом школом у Шиду могу и у наредном периоду организовати слични курсеви", нагласио је Васин.

Жељко Брестовачки координатор Фонда за капитална улагања Војводине за Срем нагласио је да ће из овог фонда бити финансирани значајни пројекти у шидској општини и да ће то уједно бити и прилика за ново запошљавање. Истог је мишљења и председник општине Миленко Дабић који истиче да ће отварањем индустријских зона и нових привредних објеката како домаћих тако и страних улагача знатно допринети смањењу стопе незапослености у шидској општини која је једна од највећих у Срему.

Покрајински секретар Мирослав Васин је изнео један занимљив пројекат који ће финансирати секретаријат на чијем је он челу. Наиме они су спремни да додатно финансирају трошкове боравка и рада лекара, ветеринара и других дефицитарних кадрова у селима у износу од 10 хиљада динара месечно на рок од две године. На тај начин верује Васин знатно би се појачао интерес ових кадрова за рад у селима јер би поред редовне плате примали од Покрајинског секретаријата додатних 10 хиљада динара месечно.

Мирослав Васин покрајински секретар за рад и запошљавање најављује бројне пројекте од којих ће се неки реализовати и у шидској општини.