СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ШИД

И ове године представници Дечјег парлемнта посетили су председника општине Шид и потражили одговоре на нека питања која их интересују

Настављена је традиција да се у оквиру Дечје недеље окупи ученички парламент код председника општине. Представници шидских основних школа и вртића били су 8. октобра у посети председнику општине Шид Миленку Дабићу. Састанак је протекао у изузетно пријатној атмосфери. Прво је Софија Матић, ученица ОШ "Сремски фронт" прочитала поздравно писмо упућено председнику Дабићу а затим се он обратио малим гостима.

- Ретко кад у овој сали имамо овакав састав. Овај призор и лепота су ту присутни само једанпут годишње, али потрудићемо се да оваквих сусрета буде чешће, јер ви, млади, сте највредније у овом граду у целој Србији - рекао је председник Дабић.

Било је много питања на која су млади парламентарци тражили одговоро од председника. Почев од оних уопштених везаних за њихову популацију до личних која се односе на то шта председник воли да чита, какав је био ђак, да ли игра игрице на компјутеру, коју врсте музике воли и слично.

Најмлађи, полазници вртића, су председнику уручили поклон и одрецитовали неколико песмица. Уз уверавање председника Дабића да ће локална самоуправа нагрђаивати успешне ђаке али и школе закључен је "радни" део овог окупљања а затим је уследило "савладавање" слаткиша.