Menu
RSS
A+ A A-

И БЛИСКИ ИСТОК ИМА СВОЈЕ КОСОВО

У ШИДУ ОДРЖНА ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА "ЗБИЉА" ПОСВЕЋЕНОГ БОРБИ ПАЛЕСТИНСКОГ НАРОДА ЗА СВОЈУ ДРЖАВУ, АЛИ И СТРАДАЊУ СРБА

Амбасадор Палестине Мохамед Набхан нагласио да је борба његовог народа слична борби Срба за очување своје државе


- У просторијама ОО Српске радикалне странке у Шиду у четвртак 17. маја одржана је промоција најновијег броја часописа "Збиља" на којој су учествовали амбасадор Палестине у нашој земљи господин Мухамед Набхан, проф.др Мирко Зуровац, уредник часописа Момир Лауић и новинар и књижевник Момир Васиљевић.


Присутне је најпре поздравио председник општине Мита Аврамов који је истакао да је промоција овог часописа прилика да се од људи који су учествовали у њему чују осврти и мишљења о најновијој политичкој ситуацији у земљи и свету.


- Ми смо почаствовани што у нашој средини можемо да поздравимо његову екселенцију амбасадора Палестине у Србији госп. Мухамеда Набхана и остале уважене госте. Ово је лепа прилика да чујемо њихове погледе на најновија збивања, како на домаћој тако и на светској политичкој сцени - рекао је Мита Аврамов.

Најновији број часописа "Збиља" ТЕМАТСКИ ЈЕ ПОСВЕЋЕН Палестини и борби палестинског народа за своју државу.
Борба мог народа у много чему је слична и борби српског народа на очувању своје државе. Сведоци сте последње ескалације сукоба на Блиском истоку у коме највише страда народ Палестине. Мој задатак као и задатак осталих дипломата је да свету презентујемо оправданост борбе палестинског народа за своју државу. У часопису "Збиља" много тога ћете моћи сазнати о циљевима и мотивима за које се бори народ Палестине - истакао је амбасадор Мохамед Набхан.

Уредник часописа Момир Лазић истакао је да је најновији број "Збиље" у највећем делу посвећен народу Палестине, али да се у њему по први пут могу наћи и документи о страдању српског народа на просторима Хрватске, БиХ и Косова и Метохије.

НАША ПОСЛУШНА ПОЛИТИЧКА ЕЛИТА
Излагање проф.др. Мирка Зуровца праћено је са посебном пажњом. уважени професор Философског факултета из Београда говорио је о тренутном положају Србије у светлу постојеће глобализације на светској политичкој сцени.


Колико је крив светски глобализам за стање у којем се налазимо, још већу кривицу сносимо сами за стање у којем се нашли. Наша политичка елита слепом послушношћу и грешкама у вођењу државне политике довела је Србију у ситуацију да јој се прети одузимањем најсветијег дела државне територије, Косова и Метохије. Ми то нећемо дозволити и управо један од најважнијих задатака у овом тренутку је стварање неопходног јединства у очувању Косова и Метохије, као саставног дела Србије - изјавио је др. Мирко Зуровац.