ПРВИ ПУТ У ОСТРОГУ

Многи верници Српске православне цркве из наше општине су до сада одлазили на ходочашће у манастир Острог у Црној Гори и враћали се одатле са бројним лепим утисцима које су преносили својим најближима и пријатељима.

Ostrog.jpg Многи верници Српске православне цркве из наше општине су до сада одлазили на ходочашће у манастир Острог у Црној Гори и враћали се одатле са бројним лепим утисцима које су преносили својим најближима и пријатељима.

О таквим утисцима је слушала и наша суграђанка Анђелка Марковић и решила да крене на ово не баш кратко путовање које је СПЦ организовала у октобру.

- Заиста носим пуно лепих утисака са овог мог првог похода манастиру Острог и свакако бих препоручила и другима који га до сада још нису посетили да то учине. Острог је јако леп и са својим положајем у стени, делује величанствено. Обишли смо и манастире Соко град, Ждребаоник и Морача као и манастир Светог Симеона Даибабе - каже Анђелка Марковић.

Посета овим светињама доприноси обнови духовности, а истовремено је то и својеврсна екскурзија јер се посећују и друге знаменитости, обилазе лепи предели као што је рецимо Златибор. У посету Острогу су ишли верници из Шида и других места наше општине, а са Анђелком су били и њена сестра и зет Госпојинка и Спасоја Лујић из Вашице.