АНЂЕЛИ И ПАСТИРИ НАГОВЕСТИЛИ РАДОСТ

У римокатоличкој цркви Пресветог срца Исусовог, посебно је било свечано на Бадње вече, када је у 10 увече служена Поноћна миса, коју је служио жупник Душан Милекић. Црква је била пуна верника, посебно деце и младих, а пре свечане мисе, када су деца обучена у анђеле и пастире извела кратак сценски пр

malisani2.jpg У римокатоличкој цркви Пресветог срца Исусовог, посебно је било свечано на Бадње вече, када је у 10 увече служена Поноћна миса, коју је служио жупник Душан Милекић. Црква је била пуна верника, посебно деце и младих, а пре свечане мисе, када су деца обучена у анђеле и пастире извела кратак сценски приказ о Христовом рођењу.

У проповеди, жупник Душан Милекић је говорио о значају и смислу прослављања Божића.

- Настала је велика радост Исусовим рођењем и зато треба пустити Исуса у наш живот, јер нас је Бог дошао посетити зато што нас воли. У животу увек треба имати наду, али и рећи "опрости" оном поред себе и треба живети хришћанским животом, јер онда прослава Божића има прави смисао - рекао је поред осталог жупник Милекић, честитајући верницима Божић, али и онима који га прослављају по Јулијанском календару и који ће га тек прославити.

На крају Поноћне мисе, уследила је радост за најмлађе, јер су свој присутној деци подељени пакетићи. Празничне мисе су служене у овој цркви и првог и другог дана Божића.