МОЛЕБАН НА БЕНИ

Прве недеље по Петровдану, 13. јула, верници и мештани Бачинаца обележили су Заветни дан на узвишици Бена изнад села где је служен Молебан који је предводио архијерејски намесник шидски, протонамесник Радомир Мишић, а саслуживали су протонамесник Александар Цвитановић, парох у Бачинцима, протонамесн

ВЕРНИЦИ И МЕШТАНИ БАЧИНАЦА ОБЕЛЕЖИЛИ ЗАВЕТНИ ДАН

moleban.jpgПрве недеље по Петровдану, 13. јула, верници и мештани Бачинаца обележили су Заветни дан на узвишици Бена изнад села где је служен Молебан који је предводио архијерејски намесник шидски, протонамесник Радомир Мишић, а саслуживали су протонамесник Александар Цвитановић, парох у Бачинцима, протонамесник Душан Чавка из Кукујеваца и јереј Милан Пршић из Беркасова.

У својој беседи протонамесник Радомир Мишић је истакао да је Заветни дан тренутак када се треба радовати како би се испунио завет дат Господу Богу те да се молитвом замоли Господа Бога, апостоле Петра и Павла и Св. Николаја да буду милостиви према деци духовној и подаре здравље и напредак.

- Господ ће услишити наше молитве и подарити нам снаге за бројна искушења која су сваким даном све већа како би их издржали. Верујем да ће вас Господ Бог погледати и позивам вас да овај завет никада не престане због нас и наше деце - рекао је између осталог протонамесник Радомир Мишић.

На надахнутој беседи, њему је захвалио протонамесник Александар Цвитановић подсетивши да је прошле године на овом месту запис у стаблу бреста освештао владика сремски господин Василије и додао да је жеља да и овде једног дана буде подигнут храм. Он је на доброј организацији посебно захвалио новом Црквеном одбору на челу са Слободаном Лазаровом те позвао вернике да 2. августа у Гибарцу присуствују првој литургији у новој цркви посвећеној Светом Пророку Илији.

После Молебана уследило је освећење записа, а затим су верници добили благослов од протонамесника Радомира Мишића те су целивали икону Светог Николаја. Дружење је настављено на овом лепом месту уз заједнички ручак. Молебану је присуствовао и председник Месне управе Бачинци Милан Радивојшић.