БИСКУП УВЕО У СЛУЖБУ НОВОГ ЖУПНИКА

У Цркви Пресветог срца Исусовог у Шиду у недељу 7. септембра служена је свечана Света Миса коју је служио бискуп Сремске бискупије, монсињор Ђуро Гашпаровић на којој је уведен у службу у поменутој цркви и жупи у Шиду али и у Моровићу, Кукујевцима и Гибарцу нови жупник Никица Бошњаковић.

СВЕЧАНОСТ У РИМОКАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ ПРЕСВЕТОГ СРЦА ИСУСОВОГ У ШИДУ
biskup-zupnik.jpg

  У Цркви Пресветог срца Исусовог у Шиду у недељу 7. септембра служена је свечана Света Миса коју је служио бискуп Сремске бискупије, монсињор Ђуро Гашпаровић на којој је уведен у службу у поменутој цркви и жупи у Шиду али и у Моровићу, Кукујевцима и Гибарцу нови жупник Никица Бошњаковић. Њему је бискуп Гашпаровић симболично уручио кључа, а затим је он благословио вернике. На Миси је поред жупника Бошњаковића саслуживао и жупник из Сота Здравко Чабрајац.

- Ова заједница је само наизглед мала али је у суштини велика. Треба вама жупник односно пастир који је и ваш представник пред друштвеном заједницом - рекао је између осталог бискуп Гашпаровић честитајући верницима овај свечани дан посебно нагласивши значај повратка вери и значају веронауке.

Ово је било прво увођење једног жупника у службу како је проглашена Сремска бискупија са седиштем у Петроварадину, а свечаности су присуствовали и верници који су организовано дошли из Моровића, Вашице, Батроваца, Јамене Кукујеваца и Гибарца. После Свете Мисе, уследио је агапе, односно послужење и дружење.