Menu
RSS
A+ A A-

КОНЦЕРТ И ПОСЕЛО

У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ "СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА" ЗА НАШЕ НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ



batuta.jpg

 

 

 

Манифестација "Сунчана јесен живота" посвећена нашим најстаријим суграђанима и овог октобра, понудила је више садржаја, а 24. октобра је у Словачком дому одржан целовечерњи концерт који су припремили и извели пензионери.

Присутне је поздравио Светозар Којић, председник Удружења пензионера подсетивши да је ова организација основана још далеке 1946. године и укратко представио њене активности. Пензионерима се обратила и Драгица Дабић, секретар Црвеног крста, и поред осталог им пожелела добро здравље и дуг живот.


Једно и по часовни концерт пензионери су сами попримили и извели те кроз песму, игру, глуму и рецитацију представили стваралаштво КУД "Јесен живота". Најпре се хор представио песмом "Диван је кићени Срем" уследиле су рецитације, па опет песма и игра фолклорне секције која се представила староградским играма и играма из Шумадије.

Као вокални солисти, веома успешно су се представили Славко Захорјански, Богољуб Арсеновић и Драган Цветковић. Стиховима су се представиле Ана Станојевић и Снежана Михајловић, док је Анђа Темешанов говорила стихове Десанке Максимовић.

Мирјана Батута, стручни сарадник за школски спорт у Установи за физичку културу и спортску рекреацију "Партизан" и председница Управног одбора Црвеног крста, доделила је дипломе најуспешнијим такмичарима у спортским секцијама. За најбоље успехе у шаху, дипломе су добили Бошко Тарлаћ, Василије Стевић и Раде Ђелмо, а у категорији спортског риболова - мушкарци, најбољи је био Бошко Тарлаћ затим Миленко Јергић и Радован Папић.

У категорији жена спортских риболоваца, најбоља је била Латинка Јелић, затим Љиљана Мучаловић и Вела Ступавски. У пикаду за жене, дипломе су освојиле Милева Крњајић, Спаса Гуцуљ и Катица Микоковић, а у категорији мушкараца Бошко Тарлаћ, Ђорђе Мудрић и Мијо Миоковић.


После официјелног дела програма, уследилоје дружење на поселу, које је отворено колом - наравно ужичким. За добро расположење се побринуо и оркестар "Мега бенд", а дружење пензионера је настављено. Добро осмишљен програм и сама организација, допринели су да се сви пријатно осећају те вечери.