Menu
RSS
A+ A A-

НАПРЕДЊАЦИ НА ДВА КОЛОСЕКА

ЈОШ НИЈЕ ФОРМИРАН ОПШТИНСКИ ОДБОР СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ШИДУНикола Васић на једној и Здравко Симић на другој страни паралелно воде активности на формирању општинске организације најновије политичке странке у Србији
Иако још формално нису ни основали органе нове политичке странке (СНС) настале расцепом у Српској радикалној странци, у Шиду су у овом тренутку на пословима формирања и организовања Српске народне странке ангажована два Иницијативна одбора.

Према речима Здравка Симића он и његови сарадници у првом реду бивши директор ЈП за грађевинско земљиште Предраг Вуковић одмах након раскола у СРС кренули су са формирањем Иницијативног одбора за оснивање нове политичке странке. Недавно су одржали и конференцију за новинаре у новим просторијама где су присутне новинаре упознали са наредним активностима.


Паралелно са њиховим активностима, истина са нешто мање помпе, догађале су се активности на оснивању другог Иницијативног одбора за формирање Српске напредне странке у шидској општини. На челу овог одбора нашао се Никола Васић бивши истакнути функционер Српске радикалне странке и директор ЈП Водовод у Шиду. Он је заједно са својим сарадницима кренуо у акцију оснивања нове политичке странке у шидској општини у оквиру које су одржали пригодну промоцију.


- "Овај својеврсни дуализам настао је из жеље неких дојучерашњих чланова СРС да се експресно преоријентишу у нову странку Томе Николића и Александра Вучића. И ту не би било ништа лоше да се у том Иницијативном одбору нису нашли неки појединци који по општим оценама не могу бити у вођству нове странке из много разлога. Пре свега из разлога јер су били најближи сарадници Мите Аврамова чије деловање и активности су довеле до губитка поверења грађана наше општине на минулим изборима.

У нашем Иницијативном одбору смо донели закључак да у новоформирану странку примимо све бивше чланове СРС али исто тако жеља нам је да окупимо и оне грађане Шида и других места који до сада нису били укључени у политички живот", истиче Васић који је због својих принципијелних ставова често био на мети руководства странке да би пре неколико месеци због одбијања да потпише крајње сумњиву сагласност за изградњу бензинске пумпе у близини изворишта регионалног водовода Батровци - Шид био смењен са те функције на коју је након тога управо био постављен председник другог Иницијативног одбора Здравко Симић.


Било како било овакав расплет ситуације сасвим сигурно неће користити новој странци, али истовремено може да донесе и неке нове поене зависно из ког угла се гледа новонастала ситуација.