Menu
RSS
A+ A A-

СВЕЧАНО У ГИМНАЗИЈИ

gimnazija.jpg

 

 

Као и у већини школских установа у Србији, и у Гимназији Сава Шумановић у Шиду свечано је обележен дан Светог Саве, првог српског просветитеља и утемељивача културе и писмености у српском народу.

Свечаности су поред ученика и професора шидске гимназије присуствовали и свештеници Српске православне цркве као и представници јавног и културног живота из наше општине.

Отварајући светосавску свечаност директор Гимназије Сава Шумановић у Шиду Душко Лукић  је поздрављајући све присутне као и овогодишњег кума Светосавске славе Бранислава Мауковића  из Шида, истакао да се и у данашњем времену према лику и делу Светог Саве треба односити са дужним поштовањем ценећи све оно што је први српски просветитељ и архиепископ учинио за свој хришћански род.

Након тога су ученици ове школе извели пригодан културно-уметнички програм. На крају свечаности уручене су и традиционалне Светосавске награде ученицима шидске гимназије. За литерарне радове под називом "Слово о Сави" награде су додељене Софији Пантић  ученици I/1 разреда, Дражену Лукићу ученику II/4 разреда и Тијани Гњидић  ученици I/1 разреда. За најлепше рукописе на ћириличном писму проглашени су радови Бојне Дујаковић  ученице IV/3 разреда, Наташе Гутић  ученице I/1 разреда и Љиљане Чемерлић  ученице II/4 разреда.