Menu
RSS
A+ A A-

ЛЕПОТА ЋИРИЛИЦЕ

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЧКИ РАДОВИ У ШИДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ



ljiljana.jpg

 

Светосавска свечаност која је недавно одржана у гимназији Сава Шумановић у Шиду била је прилика да се поред свечане академије уруче и овогодишње награде најбољим ученичким радовима. Међу њима су се нашле и награде за најбоља ученичка остварења на ћириличном писму које су ученици ове школе припремили поводом обележавања Дана Светог Саве.

Међу награђенима је и ученица II/4 разреда Љиљана Чемерлић која је овогодишње признање добила за рад на тему "Беседе Шајкашима" аутора Гаврила Стефановића Венцеловића. Поред ње награде су примиле и ученице Наташа Гутић из I/I разреда и Бојана Дујковић из IV/3 разреда.


Млада шидска гимназијалка није крила радост приликом додељивања признања које су јој уручили директор Душан Лукић и председник жирија проф. Вера Радивојков. Иначе, Љиљана поред редовних обавеза доста времена посвећује и спортским активностима. Стандардни је члан одбојкашке екипе шидске гимназије која је прошле године победила на општинском такмичењу а на окружном је освојила друго место.

Интересантно је да Љиљана одлично пише и на латиничном писму али ипак истиче да је ћирилично писмо једно од најлепших и да ће и убудуће своје радове писати на њему. Разлог више за то су и речи које је у уводној беседи на Светосавској свечаности изрекао директор Душан Лукић који је нагласио да по оценама многих лингвиста ћирилица је била и остаје једно од најлепших светских писама.