ДЕЧАК КОЈИ ВОЛИ ВОЗОВЕ

Док је већина његових вршњака средње образовање наставила у Шиду у Гимназији "Сава Шуманвић" или Техничкој школи "Никола Тесла" Борислав Млађан је образовање наставио у Београду у Средњој железничарској школи, смер машиновођа. У ОШ "Сремски фронт" коју је похађао, је био врло добар ученик.

БОРИСЛАВ МЛАЂАН ИЗ ШИДА, ОПРЕДЕЛИО СЕ ЗА СРЕДЊУ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКУ ШКОЛУ У БЕОГРАДУ


basic-nagrada.jpg

 Док је већина његових вршњака средње образовање наставила у Шиду у Гимназији "Сава Шуманвић" или Техничкој школи "Никола Тесла" Борислав Млађан је образовање наставио у Београду у Средњој железничарској школи, смер машиновођа. У ОШ "Сремски фронт" коју је похађао, је био врло добар ученик и истицао се у рукомету и одбојци. Како се одлучио за будући позив?

- Нико у породици изузев тече није радио на железници али сам ја као мали заволео возове. Причали су ми да су ме као бебу у колицима водили на железничку станицу и ту бих ја радознало разгледао локомотиве и вагоне те слушао писак локомотиве, шкрипу шина и клопарање точкова. Ето, љубав према возовима је вероватно остала још од тих најранијих дана и није било дилеме када је на ред дошла одлука шта уписати даље - прича Борислав.

За време школовања, биће смештен у ученички дом те ће образовни процес тећи и под будним оком васпитача. Обзиром да је овај разговор вођен пред сам почетак нове школске године, Борислав нам је рекао да једва чека да крене у школу. Сматра да ће се добро привићи на нову средину, а упознаће и вршњаке из читаве земље. Од детињства, Борислав има и један хоби, а то је планинарење.

- Члан сам ПСД "Железничар" и веома волим путовања и упознавање нових предела. Био сам на Копаонику, Овчару и Каблару, а научио сам и да скијам. Школа коју сам уписао траје четири године, а да ли ћу евентуално наставити даље образовање и после тога, има времена да се одлучи - рече нам на крају Борислав, чија је сестра Јелена сада матуранткиња у Гимназији.