ОСАВРЕМЕЊАВАЊЕ НАСТАВЕ МАТЕМАТИКЕ

Да доживотно образовање није више само идеја, већ реалност свакодневног живљења и услов развоја, доказују и шидски просветари. У просторијама ОШ „Бранко Радићевић" 29. и 30. новембра реализован је први део семинара „Савремене методе и нови приступи настави математике у основној школи".

СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

seminar-nastavnici.jpg Да доживотно образовање није више само идеја, већ реалност свакодневног живљења и услов развоја, доказују и шидски просветари. У просторијама ОШ „Бранко Радићевић"  29. и 30. новембра реализован је први део семинара „Савремене методе и нови приступи настави математике у основној школи".

Семинару је присуствовало 60 учитеља и наставника математике из свих пет основних школа шидске општине. Радило се и пленарно и по групама, а у току рада су теоријски осмишљаване и практично вежбане различите методе и приступи у настави математике.

Наставници су високо оценили методичку вредност и апликативност садржаја семинара. Издвајамо и две изјаве.
- Посебан квалитет семинара је заједнички рад учитеља (1. до 4. разред) и наставника (5. до 8. разред) што је до сада изостајало. То ће, верујем, допринети бољем разумевању и сарадњи, а тиме и унапређивању наставе математике на свим узрастима основне школе - речи су Љубице Фунштајн из Ердевика.

- Семинар је у потпуности остварио постављене циљеве и значајно допринео стручном усавршавању наставника математике и наставника разредне наставе. Надам се да ће нове методе и приступи настави математике наћи своје место у свакодневном наставном раду и тако допринети квалитетнијем и трајнијем знању ученика - истиче наставница из Адашевца Драгана Дамјановић.

Наставак семинара договорен је за 17. децембар 2008. године, када ће аутор програма др Синиша Јешић обићи све основне школе у шидској општини и заједно са наставницима евалуирати почетке имплементације савремених метода и нових приступа у настави математике.