Menu
RSS
A+ A A-

ЗАНИМЉИВО!

ОСВРТ НА КУЛТУРНО ЛЕТО У ШИДУbogdan.jpg

"Шидско културно лето", манифестација коју су организовали Културно-образовни центар и локална самоуправа, трајало је од 17. јула до 19. августа. Сва 34 дана су била испуњена занимљивим дешавањима, као што су концерти, представе, изложбе итд. а грађани су се, задовољни приређеним програмом, свакодневно окупљали на Тргу културе, где се поменута манифестација и одржавала.

Овогодишње Културно лето отворено је наступом групе "Неверне бебе", а осим ове београдске групе, гости Лета били су и Јефимија и Студио електик из Новог Сада, групе "Озарје", "Шерлок", "Магнетик", "Радио Актив", "Саркоман", "Орион", "Алма Монс" и друге.
Љубитељи позоришта имали су прилику да уживају у монодрами Игора Грексе, као и представама гостију из Пачетина и Зворника. Вече фолклора, одржано је 10. августа, а учесници су били домаћин СКУД "Свети Сава" и гости из Бугарске и Чешке. Једнако успешне биле су и ревија фризура "Снага је у коси" фризерског студија ВИП и ревија венчаница "Бајка", креаторке Маје Марукић.

balkanika.jpg

Осим наведеног, низ других културних дешавања обележио је ово Културно лето. Била је то изложба слика Јадранке Димитријевић и други догађаји, али оно што је оставило највећи утисак био је последњи викенд и завршница манифестације.

То су, свакако, концерт легенде староградске музике Звонка Богдана, етно групе "Балканика" и гости последњег дана Лета, који је кулминирао ватрометом, "Партибрејкерси".

Очигледно, добрих садржаја није недостајало, а више од месец дана трајања Културног лета, вечери у домовима Шиђана биле су резервисане за одлазак на Трг културе и препуштање угођају.

То је, сигурно, права похвала организаторима и добар повод да наредно лето у Шиду одише једнаким трудом, вољом и добродошлицом за све оне који постану његов део.