Menu
RSS
A+ A A-

ЈОШ ЈЕДНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

У ПРОСТОРИЈАМА ЛИКОВНОГ КРУГА У ШИДУdirektorke.jpg

Након мартовске изложбе слика, Ликовни круг "Сава Шумановић" организовао је крајем септембра и јесењу изложбу, 59. по реду. Интересовање Шиђана је било велико, у шта смо се уверили


Присутнима се обратила Весна Буројевић, директор Галерије "Сава Шумановић":
- Срећна сам што вас видим у оволиком броју и верујем да је мало средина у којим влада овакво интересовање за ликовно стварање, као у нашем граду.

Радује ме и што је све више заинтересованих за излагање слика, па овај простор већ постаје мали. Да вечерас ову изложбу отворимо велики труд је уложила Сања Гаруновић, кустос Галерије, која је успела да нађе простор за 60. слика од 26 аутора. Управо због великог интересовања излагача планирамо да убудуће организујемо тематске изложбе.


А Сања Гаруновић подсећа све заинтересоване:
- Ова изложба је продајног карактера, а простор Ликовног круга отворен је и за самосталне изложбе. Простор је наравно, бесплатан као и сва наша помоћ.
Напоменимо још да је најмлађи учесник 18-годишњи Милош Остојић, из Шида, ученик Средње уметничке школе у Новом Саду, чије су слике освежење па су побудиле интересовање посетилаца.

УЖИВАЛИ И НАЈМЛАЂИ

izlozba_deca.jpg

  На отварању изложбе Ликовног круга "Сава Шумановић", у среду 26. септембра присуствовао је велики број излагача, њихових гостију и других заинтересованих грађана.

Истоимена Галерија, где је ово дешавање по традицији уприличено, била је испуњена радовима уметника из различитих градова, различитог узраста и интересовања.

Сегмент који нам је посебно привукао пажњу била је нарочита заинтересованост три мала посетиоца. Нису били ту да критички оцењују изложене слике, већ да се присете старе дедине куће у Улици Николе Тесле у Шиду.

Здравко Ковинчић и Исидора и Нина Убавић из Шида (на слици), заузели су почасну позицију испод цртежа дедине куће, који је на складан начин представљао спој традиције и умећа.