Menu
RSS
A+ A A-

СЕЋАЊЕ НА ФИЛИПА ВИШЊИЋА

У ДОМУ МЛАДИХ У ШИДУ ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕvisnjiceva.jpgКњижевно вече у Дому младих, одржано 23. октобра, био је још један допринос недељи посвећеној сећању на Филипа Вишњића. Присутне је поздравио Срђан Малешевић, директор Културно образовног центра и председник српског књижевног клуба "Милош Црњански" из Шида.


Са нама су вечерас поред песника из Србије и наши драги пријатељи из Босне. Као сваке године до сада нисмо расписали конкурс на тему "Филип Вишњић и његово дело" па ћемо за најуспешније радове вечерас ученицима доделити пригодне награде. Оне нису рангиране и имају исту вредност - рекао је Малешевић.


Ученицима је награде уручио Светислав Ненадовић, а оне су потом прочитале своје радове. Рецимо још да су награђене Марија Кулић (Ердевик), Смиљана Шарац (Шид) и Живка Јанковић (Вишњићево) из основних школа и гимназијалке Наташа Гутић и Милица Бибић.


Своје стихове читали су гости из Бијељине, Дервенте, Врдника и наравно шидски песници. Атмосферу су свечанијом учинили ученици Основне музичке школе "Филип Вињшњић" из Шида који су музичким извођењем учествовали у програму књижевне вечери.