Menu
RSS
A+ A A-

“МАЛА ГАРАВА” ДРУГОПЛАСИРАНА

ПОЗНАТИ ШИДСКИ КОМПОЗИТОР И ПЕВАЧ ДРАГАН МАКИВИЋ ОСВОЈИО ДРУГУ НАГРАДУ НА ФЕСТИВАЛУ “МИТРОВАЧКА ПЕСМА”makivic.jpgМакивић задовољан наступом на фестивалу који је окупио најбоље композиторе и извођаче тамбурашке музике у Срему


Као што се и очекивало познати кантаутор из Шида Драган Макивић вратио се са наградом коју је освојио на овогодишњем фестивалу Митровачка песма, који је одржан у недељу 4. новембра у Сремској Митровици. Мелодија под називом “Мала гарава” коју је Драган компоновао уз изванредан аранжман доајена музичког стваралаштва са ових простора проф. Драгослава Крмановића и диван текст Душана Дуде Вукојева уз тамбурашки оркестар из Руме под диригентском палицом Бошка Богичевића, освојила је симпатије како стручног жирија тако и публике и мало је недостајало да се Макивић врати са ореолом победника.


Ипак, познати композитор и музички педагог из Шида задовољан је својим наступом, јер је још једном показао да спада у сам врх извођача и композитора староградских песама и тамбурашке музике у Срему и Војводини. Макивићу је ово друга награда на митровачком фестивалу, јер је 2006. године освојио трећу награду са мелодијом “Мој равни Срем”.