Menu
RSS
A+ A A-

СПОЈ МЛАДОСТИ СРЕМА

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА



nagrade1.jpg

 

 

 

Химном Боже правде у интерпретацији вокалног солисте Бојане Буловић из Старе Пазове и заједничком музичком пратњом Дечијег тамбурашког оркестра Културно-образовног центра из Шида и Градског тамбурашког оркестра из Старе Пазове, започела је Свечана академија поводом обележавања Дана ослобођења Шида од фашистичког окупатора 6. децембра 1944. године.

Кроз уводне речи водитељ програма Душан Тубић, укратко је подсетио присутне на борбе за ослобођење Шида те коначно извојевану слободу која је дошла у  зору тог 6. децембра 1944. године.


После поздравних речи, присутнима се обратио Мита Аврамов, председник Општине Шид те је том приликом рекао:
- Изузетна ми је част што смо вратили сећање на овај историјски датум као и награду која се тим поводом додељује јер је претходна власт покушала избрисати један део наше историје.

Посебно ме радује што је ове године за награду "Шести децембар" било чак 18 предлога за колективе и појединце. Општинско веће је одлучило да се доделе три награде, а Генерална комисија СО Шид је одлучила да ове године награда припадне Бициклистичком клубу "Шид" Стевану Видовићу, члану Кајак-кану клуба "Филип Вишњић" из Вишњићева и Културно-образовном центру из Шида.


Председник Мита Аврамов је потом уручио награде Душану Гојићу, председнику Бициклистичког клуба, Стевану Видовићу и Срђану Малешевићу, директору КОЦ-а који се и захвалио у име награђених.


Свечаност је настављена пригодним стиховима које је говорио Душан Тубић, а затим је група девојака чланица СКУД "Свети Сава" уз музичку пратњу два тамбурашка оркестра отпевала композицију "Диван је кићени Срем" као својеврсну оду 63-ој години слободе нашег града.

У наставку програма је уследио концерт тамбурашких оркестара уз наступ вокалних солиста и интерпретацију познатих композиција из Срема и Војводине оје је публика поздрављала аплаузима. Био је то својеврстан програм који је чинио спој младости Срема.

Дечијим тамбурашким оркестром КОЦ-а је руководила професорица Зорица Опачић, а Градским тамбурашким оркестром из Старе Пазове је руководио Лаза Јовановић-Бане.