УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ Ф. ВИШЊИЋ ИЗ ШИДА ПОСТИГЛИ ЈОШ ЈЕДАН ЗАПАЖЕН УСПЕХ
makivic.jpg

Да последњи успеси ученика Музичке школе Филип Вишњић из Шида нису случајни, доказује и недавни наступ на осмом фестивалу младих пијаниста који је одржан прошлог месеца у Зрењанину.

Шест ученика ове школе нашло се међу најуспешнијим такмичарима на овом фестивалу. У категорији других разреда највећи успех је остварила млада Ленка Боројевић која је освојила прву награду у својој конкуренцији. Тиме је ова млада пијанисткиња (у класи наставнице Маје Стојановић) која је претходно освојила треће место на такмичењу у Београду, показала да се са правом убраја међу најталентованије младе пијанисте у нашој општини.

Поред ње велики успех у истој конкуренцији забележио је и Милан Симић (такође у класи наставнице Маје Стојановић) који је освојио друго место.

У трећој категорији, у којој су наступили ученици трећег разреда у класи наставнице Милане Стојаковић, Виолета Трифковић и Јована Миличић добили су похвале, док је Тамара Ким Жебић освојила другу награду у трећој категорији, а Јована Видић у четвртој категорији такође је освојила трећу награду. Обе ове ученице се налазе у класи наставнице Вилме Цвијановић.

Директор школе Драган Макивић после најновијег успеха младих пијаниста наговештава да ће и на наредним такмичењима и фестивалима млади музичари из Шида показати да се са правом убрајају у сам врх музичког стваралаштва у Срему и Војводини.