У ЧАСТ ДАМЈАНКЕ ЧИЗМИЋ

Песничка манифестација „Под липама Беркасова” одржана је 9. јуна у Дому културе у Беркасову, а поздрављајући присутне, песник Зоран Марковић је подсетио на прошлогодишњу прву манифестацију, која је одржана у Шиду уз тада дато обећање да ће следеће године то бити у Беркасову, што се и догодило.

У БЕРКАСОВУ ОДРЖАНА ПЕСНИЧКА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПОД ЛИПАМА БЕРКАСОВА”

damjana_cizmic.jpg Песничка манифестација „Под липама Беркасова” одржана је 9. јуна у Дому културе у Беркасову, а поздрављајући присутне, песник Зоран Марковић је подсетио на прошлогодишњу прву манифестацију, која је одржана у Шиду уз тада дато обећање да ће следеће године то бити у Беркасову, што се и догодило.

– Ова манифестација је постала традиционална и посвећена је свим Беркасовчанима, који су се доказали у многим областима, а пре свега Дамјанки Чизмић, која је својом уметношћу уздигла Беркасово и све нас и она је амбасадор овог села у свету – рекао је Марковић.

– На лепим речима је захвалила поетеса Дамјанка Чизмић и прочитала своје песме у којима се обавезно помињу липе и њихов мирис, те сеоски свињар Јоза и истакла да је посебно срећна што у сали види много деце. Представила је и своје гошће, такође песникиње Ану Дудаш, главну и одговорну уредницу часописа „Стиг”, који излази у Малом Црнићу код Пожаревцу, затим Љиљану Вукић, председницу српске књижевне радионице из Франкфурта и Снежану Кремић-Гмелин из Минхена. Гошће су се, такође, преставиле одабраним стиховима.

Стихове су говорили и гости из Сремске Митровице Недељко Терић и Видак Петровић, а затим ученици ОШ "Сремски фронт" из Беркасова. Неки од њих су говорили песме које су сами написали. Затим су се представили песници Срђан Малешевић, Светислав Ненадовић, Љубомир Поповић, Зоран Марковић, Веселин Вучковић, Љиљана Јовановић, Ђорђе Јањатовић, Петра Бошњак и Сања Тиркајло. На крају ове успешне песничке вечери, Дамјанка Чизмић је учитељицама Ољи Станојевић и Зорици Варга, уручила ЦД са стиховима Иване Жигон, те присутнима поклањала књигу са посветом.