Menu
RSS
A+ A A-

ДРУГО ШИДСКО ЛЕТО

НА ТРГУ КУЛТУРЕ
 

srdjan-nada.jpg

 Овогодишња културно-забавна манифестација "Шидско лето" у организацији општине Шид и Културно-образовног центра почела је недељу дана касније него прошле године. Лед су пробили чланови београдске групе "Електрични оргазам" 25. јула.

Посетиоце је поздравила Нада Дураковић, директор КОЦ, а онда је реч дала Срђану Малешевићу, садашњем заменику председника општине, иначе најзаслужнијем да ова манифестација прошле године започне у нашем граду. Прогласивши овогодишње Шидско лето отвореним Малешевић је још једном пожелео да Трг културе и Лето буду место заљубљивања и лепих сећања.

По принципу за сваког по нешто свако вече (осим два понедељка) смењивали су се разни садржаји. У сали Словачког дома гостовало је позориште из Новог Сада са извођењем представе на словачком језику, а на Тргу се изводила забавна музика, етно, рок, хеви метал... И ове године гостовао је "Гарави сокак". Наравно, било је и представника из нашег града (Бојан Бабић, хип-хоп, фолклор СКУД "Свети Сава", Аматерско позориште...)

За последње дане Шидског лета најављени су познати гости као што су Гоца Тржан, Легенде и на крају на завршној вечери 19. августа Мирослав Илић.