Menu
RSS
A+ A A-

ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

ЛЕТО У МОРОВИЋУ 

Пријатно дружење чланова књижевних клубова "Мост", "Милош Црњански" и "Филип Вишњић" својом музиком употпунили чланови групе "Неуништиви"

 

neunistivi.jpgСвој допринос 17. "Моровићком лету" дали су и шидски књижевници. У улози домаћина чланови Књижевног клуба "Мост" Моровић угостили су 8. августа представнике књижевних клубова "Милош Црњански" и "Филип Вишњић" из Шида. Изненадно захлађење са кишом омело је организаторе у намери да се књижевно вече одржи у кампу поред Босута па је оно приређено у сали Ловачког дома.

Кроз програм у пријатној атмосфери водили су Петра Бошњак и Ђорђе Јањатовић, који су и сами читали своје песме. Поред њих били су ту још Видак Петровић из Сремске Митровице и Шиђани Срђан Малешевић, Веља Вучковић, Сања Тиркајло и Милован Делић. Смењиване су песме о Моровићу, Босуту, Сави Шумановићу, љубави, песме за најмлађе а на инсистирање присутних Срђан Малешевић је, да нас потсети где смо, прочитао и своју песму "Сан о Срему".

Да комплетан угођај буде пријатнији побринули су се чланови музичке групе "Неуништиви" из Шида. Овој лепој вечери присуствовала је и Божица Остојић, родом из Јамене, која живи у Зворнику где ради као професор српског језика и књижевности. Она је прошле године са својим ђацима учествовала на Шидском културном лету. За књижевно вече у Моровићу она није штедела речи хвале.