ЗНАЧАЈНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Нови директор, у ствари директорка Културно-образовног центра Шид (вршилац дужности) је Нада Дураковић, која је на ову функцију дошла након петнаестогодишњег стажа професора разредне наставе у ОШ "Бранко Радичевић" или како сама воли да каже, након петнаест година рада као учитељица.

У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ

Након завршетка највеће културне манифестације у граду почеле су припреме за Вишњићеве дане. Очекују се средства за градњу Музичке школе

nada-durakovic.jpgНови директор, у ствари директорка Културно-образовног центра Шид (вршилац дужности) је Нада Дураковић, која је на ову функцију дошла након петнаестогодишњег стажа професора разредне наставе у ОШ "Бранко Радичевић" или како сама воли да каже, након петнаест година рада као учитељица.

С намером да се упознамо с новим директором разговарали смо ових дана с њом у Културно образовном центру.

Прошлогодишње Шидско културно лето је било изузетно добро организовано. Је ли то било оптерећење за овогодишње организаторе?

- За мене је оптерећујући фактор било време. Требало је да се упознам са колективом и другим пословима у Културно-образовном центру. О Шидском културном лету нећу ја да много говорим, препуштам то грађанима. Знам да сам желела да буде богато разноврсним садржајима. Учествовале су наше локалне групе, наш фолклор, гости из Румуније, Словачке и Македоније. Било је познатих музичара као што су Електрични оргазам, Апсолутно романтично, Гарави сокак, ту је била Гоца Тржан са феноменалним наступом, занимљиви тамбурашки оркестар Зоруле, па Легенде и на крају Мирослав Илић који је надмашио очекивања публике.

С обзиром да је ово ваш први већи задатак, својеврсно "ватрено крштење" на новој функцији, каква су вам искуства на месту директора?

- Имала сам разумевање из општине, пре свега председника и начелника. Без њих тај посао не бих успешно обавила. Много су ми помогли и донатори, на пример господин Лазић из ЗЗ "Граничар" који је обезбедио средства за кабаре "Добра стара времена", па месна управа Шид и сви остали којима смо веома захвални. Наравно ту треба поменути разумевање запослених у Културно-образовном центру. Свако је дао допринос на свој начин па је и ова обавеза успешно завршена.

Лето је завршено, каква је ваша коначна оцена?

- Било је напорно, али садржајно и рекла бих успешно. Али, то нас обавезује да следеће буде квалитетније. Мени лично ће бити много лакше јер су ми након ове године отворена и друга врата кроз која ћемо приредити боље, квалитетније и разноврсније лето.

Шта можемо очекивати наредних месеци у КОЦ-у?

- У септембру нас чекају Вишњићеви дани. Али, надам се, најзначајнији пројекат биће градња Музичке школе. Идејни пројекат смо предали и очекујемо повољно решење за добијање средстава из Фонда за капитална улагања. Радови би се обављали на постојећој згради Дома младих. Доњи део би остао (зидови) али би у потпуности био реновиран. Поставили би се потпорни стубови за доградњу спрата за модерну школу која би имала простор за оркестре и савремене мање учионице (ученик и професор). Али, о свему овом ћемо причати опширније кад буду извесна средства за градњу.