Menu
RSS
A+ A A-

ПАРТИ ЗА ДОНАТОРЕ

Културно забавна манифестација и Трг културе искоришћени за приватну забаву


Сенку на овогодишње Шидско лето баца једна манифестација која је требала бити леп догађај за све посетиоце на Тргу културе, а ауторки пружити још једном прилику да покаже умеће у послу којим се бави. Реч је о вечери модне ревије.

На Тргу културе затекли смо ограђен простор унутар ког је постављен одређен број столица, а на улазу девојку која је ревносно пребирала по списку тражећи име посетилаца и затим их пуштала унутра. Уколико нисте имали позивницу и нисте били на поменутом списку, нисте могли да уђете. Новинар, писац овог текста, није имао позивницу па уз, истина љубазно објашњење и "жао ми је" није ушао у тај ограђени простор.

За новинара мање више (бар то вече је провео код куће) али у том ваљда замишљено почасном простору није било резервисаних столица ни за председника општине ни за директорку Културно-образовног центра, а то се већ може назвати помањкањем лепог, домаћинског понашања. Како смо то вече обавештени улаз је био само за донаторе. Ко су они заиста не знамо. Али зато знамо да се приватне журке могу организовати у изнајмљеном, плаћеном простору, а никако на Тргу културе и то у време одржавања Шидског културног лета. Јер, тај исти Трг је из вечери у вече био под истим условима доступан свима. Ко је дошао раније, сео је, а ко је закаснио задовољио се стајањем. Тако је било када су нам у гостима били Тања Бошковић, Лола Новаковић, Гарави сокак, Легенде, Мирослав Илић... имена много већа од самозване креаторке.

Верујемо да ће ово бити добра поука организаторима да идућег лета добро размисле коме уступају НАШ Трг.