Menu
RSS
A+ A A-

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ РАДА

ГРУПА ЛЕГЕНДЕ

Музичари из Београда испунили очекивања публике на концерту у Шиду



LegendeГостовање познате групе "Легенде" у нашем граду,  у оквиру Шидског културног лега, искористили смо да разговарамо са алфом и омегом овог састава, Зораном Дашићем, творцем музике и текста. Питали смо:

Да ли сте раније били у Шиду?

- Ово нам је друго гостовање у вашем граду. Први пут смо били пре 7-8 година у оквиру турнеје по целој некадашњој Југославији (осим Хрватске). Већ тринаест година обилазимо између 50 и 60 градова некадашње државе.

 

Чиме вам је испуњено ово лето?

- Управо су у току концерти о којима сам говорио - десетак дана пре доласка у Шид били смо у Сарајеву где смо последњих пет година пет пута гостовали. Били смо у Бору, Богатићу, у Црној Гори...

Шта планирате наредних месеци?

- Читава ова година је у знаку обележава 20 година нашег постојања. Наша прва плоча (тада су биле плоче) изашла је 1988. године. Мада нас многи сврставају у групу која пева староградску музику, не слажем се с тим. Ми певамо неку посебну музику, мешавину изворне, народне и поп. Имамо свој сопствени  звук.

За ових 20 година ми смо одржали преко 1.200 солистичких концерата. Били смо на свим континентима осим Африке. У јануару ове године почели смо са нашим традиционалним концертима у Сава центру где редовно испунимо салу, јер се карте распродају неколико дана унапред. Средином септембра по трећи пут идемо у Канаду (Калгари, Торонто, Ванкувер). Где год идемо, можда звучи нескромно, сале су пуне. Поред наших људи ту буде бар 20 одсто и домаће публике, пријатеља наших земљака.

У чему је тајна вашег трајања?

- Ми се никоме не намећемо и идемо тамо где нас зову, а то значи тамо где нас воле, па је разумљиво да су ту пуне дворане публиком која цени нашу музику.

Шта ћете нам вечерас певати?

- Наш класичан репертоар. Многима је непознат податак да је наш солиста Иван Милинковић своје прве наступе јако млад имао на концертима Томе Здравковића у Смедереву, па ће он вечерас у знак сећања на Тому отпевати неку његову песму.

Када ћете опет у Шид?

- Ми смо културни гости (смеје се) па долазимо само кад нас позову. Тако и у Шид. Зовите, доћи ћемо.