Menu
RSS
A+ A A-

ОБЕЛЕЖЕН ДАН УЧИТЕЉА

ДОМ МЛАДИХ

Награђеним ученицима додељене награде, а они за госте извели краћи програм

dan-ucitelja.jpg

Међународни дан учитеља обележен је 5. октобра и у Шиду у сали Дома младих, која је била малена за бројне посетиоце. На почетку програма присутнима се обратила председница "Друштва учитеља Сима Томовић" из Шида Соња Видовић.

Она је поздравила госте, пре свих Слађану Перић, која је председница Регионалног друштва учитеља из Сремске Митровице и члан Надзорног одбора Савеза учитеља Републике Србије, затим Славицу Бобић, секретара Удружења учитеља Војводине, др Бранка Миљановића, редовног професора на Природно математичком факултету у Новом Саду и професора на Учитељском факултету у Сомбору и колегиницу Наду Дураковић, сада на функцији директора Културно образовног центра.

- Наше драге учитељице, пензионерке Драгица Живковић Лела и Смиљка Пресечковић су прегледали многе радове ученика основне школе из наше општине. Нису имале нимало лак посао. Од мноштва радова изабрале су шест литерарних и пет ликовних који заслужују посебну пажљу - рекла је Соња Видовић.

За најуспешније ликовне радове награђени су Анамарија Божиновски и Јован Бутраковић из ОШ "Сремски фронт" Шид, Срђан Цвјетковић и Александра Стојаковић из ОШ "Бранко Радичевић" Шид, Саша Вајагић из Кукујеваца и Ана Јањатовић из Моровића.

Ученици награђени за најуспешније ликовне радове су: Милица Кољанин, ОШ "Сремски Фронт" Шид, Младен Леро, ОШ "Бранко Радичевић" Шид, Милица Грубач из Кукујеваца, Драгана Рађевић из Моравића и Драган Билић из Ердевика.

Након доделе награде ученици су извели пригодан програм који су припремили са својим учитељицама.