Menu
RSS
A+ A A-

ИЗЛОЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА ШИД

У СПОМЕН КУЋИ САВЕ ШУМАНОВИЋАizlozba-ekologija.jpg

На измаку 2008., прецизније током последње седмице минуле године, у спомен кући Саве Шумановића Еколошки покрет Шид и Галерија слика "Сава Шумановић" припремили су интересантну изложбу

Реч је о фотографијама које упоредо осликавају позитивне и негативне у тицаје човека на природу опћенито, као и на непосредну средину у којој ми живимо.

Радни назив изложбе је био "Ова земља нема никог осим тебе и мене и милион тона тешког Сунца".

- Овом изложбом и акцијом хтели смо да утичемо на еколошку свест грађана с намером да укажемо на то како треба волети и чувати природу.

Такође, фотографијама смо указали на деструктивну страну људске личности, а као пример може да покаже овај детаљ који приказује покидану клупу у нашем парку која је бачена у фонтану - рекла је на отварању изложбе Александра Недић, председник Еколошког покрета Шид.

Фотографије изложене овом приликом урадили су ученици Гимназије, фотографи-аматери и Радован Сремац, археолог у Галерији "Сава Шумановић". Уз констатацију да се Општина Шид залаже за унапређење заштите животне средине, рекла је Александра Недић, деструктивност око нас се може искоренити једино казнама.