Menu
RSS
A+ A A-

ПЕТРИНА СВЕТЛОСТ У ТАМИ

НОВА КЊИГА МЛАДЕ ПЕСНИКИЊЕ ИЗ МОРОВИЋА

На веома успешној презентацији књиге младе песникиње из Моровића учествовали су и чланови књижевних клубова Милош Црњански и Филип Вишњић из Шида


Ти си прапочетак свих мојих мисли
И путовања кроз време,
Тињајућа страст дубоко скривена
У мом бићуpetra-bosnjak.jpgУ прелепој атмосфери војне установе Моровића уз присуство великог броја јавних и културних радника и представника месне управе Моровића, представљена је  „Светлост у тами“ друга књига песама песникиње Петре Бошњак из Моровића. Реч је о књизи у којој се налази неколико поглавља у којима ова даровита млада песникиња говори о времену садашњем, али и о ономе које је оставило видног трага у њеном животу.

Писци рецензије и поговора у књизи, истакнути књижевници и песници Светислав Ненадовић и Ђорђе Јањатовић у својим беседама су истакли да је поетско стваралаштво Петре Бошњак аутентично и препознатљиво и да њена најновија књига представља право освежење на књижевној сцени Шида и Срема.

Стихове из књиге Петре Бошњак казивали су њени пријатељи и чланови књижевних клубова "М. Црњански" и "Филип Вишњић" из Шида а вече су употпунили својим запаженим наступом чланови вокално-инструменталног састава „Неуништиви“ из Шида.

Песникиња Петра Бошњак рођена је 1971. год. у Градачцу у БиХ, студирала је књижевност у Тузли. Од раног детињства пише песме кој су протеклих година објављене у бројним часописима и збиркама. Њен првенац је збирка песама под називом „Шапутање с ветром“ за коју је добила врло добру оцену књижевне критике. Члан је Књижевног клуба "Милош Црњански" у Шиду. Живи и ради у Моровићу где је веома активна у свим културним и друштвеним активностима, које се дешавају у овом месту.