Menu
RSS
A+ A A-

КОНЦЕРТ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ

КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАРУ организацији Српске православне цркве, Културно образовног центра Шид и гимназије "Сава Шумановић" Шид 18. новембра у сали Културно-образовног центра организован је концерт духовне музике. У препуној сали приређено је лепо вече у коме су гости били чланови Дечјег црквеног хора из Лознице, најмлађег хора у епархији шабачкој.

Још једном је потврђено да рад производио резултат, јер ово вече посетиоци су, без резерве, назвали изузетно надахнутим и успешним.

Дечји црквени хор "Свети Сава" из Лознице основан је 1993. године и уз повремене прекиде доживљава свој успон. Ускоро се планира и гостовање у Културном центру руске амбасаде у Београду. За успех хора заслужан је професор Драган Ђедовић, пореклом из Ердевика где је, како каже, проводио лепе дане детињства.

Уз звуке црквених звона, а потом певањем химне "Боже правде" малишани су почели свој концерт у коме су се преплитале песме и рецитације. Како је ово година посвећена владики Николају Велимировићу отпеван је тропар њему у част, али и песме које је писао сам владика. Нису заборављени ни стихови Матије Бећковића, а професор Ђедовић је у пратњи хора отпевао песму коју је сам написао и посветио Косову и Метохији.

На репертоару хора било је неколико руских романси, староградских и дечијих песама, а концерт је завршен, а како би другачије, са песмом "Диван је кићени Срем".