Menu
RSS
A+ A A-

ДОБРА ЖЕТВА ПОД ВРШАЧКИМ БРЕГОМ

ЈОШ ЈЕДАН ВЕЛИКИ УСПЕХ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ "ФИЛИП ВИШЊИЋ" ИЗ ШИДА


       
 muzicka.jpgУченици Музичке школе "Филип Вишњић" из Шида постигли су још један велики успех. На 51. Фестивалу музичких и балетских школа Србије који је одржан у хали Миленијум у Вршцу од 7. до 13. маја у веома јакој конкуренцији успели су да освоје четири награде.

 Љиљана Ђачанин, ученица 3. разреда на флаути, освојила је треће место као и Милана Крагуљац у клавирској пратњи. Обе ученице су у класи наставнице Ане Нојвирт. Треће место освојила је и Марина Милошевић на клавиру, такође ученица 3. разреда у класи наставнице Драгане Сладојевић.

Камерни ансамбл-квартет флаута, у коме наступају Наташа Ћетојевић 4. разред, Младен Сладојевић, Сара Харамбашић и Љиљана Ђачанин, ученици 3. разреда у класи наставници Ане Нојвирт такође су успели да освоје треће место у својој конкуренцији. Поред ових ученика и Бранко Суђецки ученик 3. разреда у класи наставнице Верице Јухаз добио је похвалу за свој наступ.

Након Вршца за ученике ове школе до краја школске године следе још три наступа. Најпре у Лазаревцу на фестивалу хармоникашких оркестара, потом у Београду на такмичењу младих виртуоза и коначну у Трстенику где ће се одржати такмичење у дисциплини клавирски дуо.